448 нови съда за битови отпадъци в Община Троян

448 нови съда за битови отпадъци ще намерят местата си на територията на Община Троян до края на годината
Повече от половината са определени за троянските села

Като част от поетите от Община Троян и ОП „Комунални услуги“ ангажименти за осигуряване на по-чиста и приветлива среда за жителите на общината, служители на общинското предприятие извършват поетапна подмяна на съдовете за битови отпадъци в община Троян. Процесът на замяна на съдове в лошо състояние с нови тече от няколко години, като през 2021 година е реализирана най-значимата инвестиция до момента – закупени са общо 448 съда за битови отпадъци тип „бобър“ (1100 л.) на обща стойност 149 866 хил. лв.

Проблемните контейнери на територията на града вече са подменени, включително тези по улиците „Хан Аспарух“, „Христо Смирненски“, „34-ти Троянски полк“, „Стефан Караджда“, „Георги Бенковски“, „Мир“, „Криволак“, „Пряспа“, „Вежен“, „Стою Комитат“ и др. Изключение правят няколко крайни района, за които ще се търси решение в близко бъдеще.

Повече от половината от доставените съдове са предвидени за подмяна на силно амортизирани контейнери за битови отпадъци в троянските села. По думите на г-жа Елеонора Тотева – управител на ОП „Комунални услуги“ около половината от тях вече са поставени по определените им места и екипите на предприятието продължават да работят по предварително изготвения график за подмяна.

Във връзка с настъпващия зимен сезон и очакваното понижение на температурите, предстои и поставянето на добре познатите на троянци метални съдове за пепел.

Община Троян и ОП „Комунални услуги“ апелират новите съоръжения да се използват по предназначение и след употреба да се затварят. Напомняме на гражданите, че изхвърлянето на строителни отпадъци в и около контейнерите е забранено.

Преслава Иванова
Община Троян

 

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button