В Троян събраха над 1 тон капачки и кенчета

В Троян събраха над 1 тон капачки и кенчета за кампанията „Капачки за Бъдеще“, които  дариха първата детската неонтална  детска линейка.В Троян събраха над 1 тон капачки и кенчета

За девети пореден път се провежда кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. На 16 и 17.10 кампанията се проведе в 25 града в цяла България и този път организацията отново има две изненади за нас.
Първо, след преди по-малко от година Капачките обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена в Пловдив веднага след кампанията.
Второ, тази кампания за първи път освен капачки бяха събирани и алуминиеви кенчета.
“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” – споделиха организаторите – “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година.“
И добавят – “Вече събираме за втора!”

В Троян събраха над 1 тон капачки и кенчета
сем.Дренски

Реално  събирането се проведе на паркинга под Къпинчо. Хората  идваха, оставяха си капачките. През пункта преминаха малки и големи, които получиха грамоти. По думите на Милка Стаевска тази кампания е по-силна от другите, дошли неочаквано повече хора. Заедно с Петко Балевски, Силивия Иванова и Мария Александрова посрещаха с усмивка децата, троянци, младежите от Центъра за подкрепа на младежи с увреждания, от Априлци(70-80кг), Калейца, Черни Осъм, Дебнево(90)  и поясняваха целта на кампанията. Връчваха грамоти и разбира се снимаха.

С парите от акцията ще бъде купена втора неонатална линейка за Плевен.

Днес Милка Стаевска и Петко Балевски занесоха част от събраните капачки в Троян – 760 кг с единствения бус, който се оказа твърде малък за цялото количество капачки.

Според кантара на фирма „Бултрек ООД“ в Кремиковци от Троян са предадени 760 кг (толкова кг събра буса).В Троян събраха над 1 тон капачки и кенчета

„Виновниците“ за да има кампания са на Милка – стожерът, Петър, Силвия, Мария, Община Троян (шатрата), Роза Маринова, която предостави кантара, Яна (GoHome.bg – торбички, ръкавици и др.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button