Троянка помогна да се родят бебета чрез Инвитро процедура

Троянка – учителката Даниела Тодорова от „НУ „Христо Ботев“ Троян,  помогна да се родят бебета чрез Инвитро процедура

Парите от продажбата на първата стихосбирка на Даниела – „Юбилейни многоточия“ бяха предназначени  именно да помогнат за семейства, които желаят да имат дете.

Всички средства от разпространението на тази книга бяха дарени на едно българско семейство за Инвитро процедура. Семейството бе избрано със съдействието на фонда „Искам бебе“..

Близнаците се родиха  точно в Деня на християнското семейство…
„Не мога да опиша с думи точно как се чувствам, а и не е нужно“, пише троянката.

По случай 50 годишния си юбилей,  Дани   от Троян, покани нейни близки и приятели. Тя  тогава пожела средствата, които ще бъдат отделени за подарък, да се пуснат в кутия и за да ги дари на бездетно семейство. „Знам какво е трима професори да се подпишат, че никога няма да родя дете… Родих две… Затова сега искам да помогна…“ , споделя поетесата..

„Авторката, Даниела Тодорова, е учителка в троянското НУ „Христо Ботев“. От години реди своите стихове – шеговити и печални, мъдри и закачливи.
Някак си се е навила да ги предостави на света, на широката публика. Под редакцията на друга наша колежка, Мария Църовска, учител по Български език и литература, книжката дойде при мен, по-точно в нашето скромно семейно издателство.
Стиховете ме грабнаха, с удоволствие се включих в „мисията“ – да подготвя изданието за печат. Използвах оригиналните илюстрации, подготвени от дъщерята на поетесата Калина Тодорова. Странирах, подреждах, мрънках, питах, поправях, преправях и пак питах. Месиндръжът прегря от коректури. На финала се включи ловешката печатница „Инфовижън“, която буквално за един ден подготви готовата, истинска, ама съвсем истинска книжка.
Всички бързахме – за да поеме своя път книжката. Защото има мисия – парите от продажбата ще бъдат дарени за инвитро процедура на едно нуждаещо се българско семейство.“, написа Ангелина Иванова от ИК“АЛЯ“

Авторските  права на статията са на Троян експрес

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button