Благотворителен коледен базар в НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян

„Нека дадем шанс на Дария да живее нормално“

Благотворителен коледен базар в НУПИ „Проф. Венко Колев“ – гр. Троян на 23.12.21 г.

Каузата, към която се присъединиха ученици, учители и родители бе „Нека дадем шанс на Дария да живее нормално“ и е в подкрепа на бившата възпитаничка на училището Дария Христова. Дари е на 23 г. и се бори с тежката диагноза „Първично-прогресивна множествена склероза“ и единственият й шанс е да се спре прогресията на болестта чрез лечение AHST, което се провежда в чужбина, но е много скъпо.
Учениците бяха много въодушевени от идеята, че могат да подкрепят някой, който се нуждае от помощ и се включиха с изключителна активност.

За базара бяха приготвили невероятни неща – ръчно изработени коледни сувенири, картички и кулинарни изкушения. Вълнението бе още по-голямо, защото базара се организира в навечерието на Рождество и се превърна в истински празник.

Пожелаваме на всички да пазят своята вяра в доброто и да я предават, защото благодарение на нея в живота се случват чудеса!
Ако желаете да се присъедините към нашата кауза и да дарите средства, може да го направите на отворената сметка за лечение на Дария:

Банка ДСК: IBAN – BG08STSA93000028622318 – Дария Христова Христова, основание: за лечeние
PayPal – paypal.me/dariahristova1

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button