Младежката организация на БЧК -Троян отбеляза своя рожден ден

Акция "Ангели" - за семействата на починали от COVID-19 местни жители

Младежката организация на БЧК в Троян, която е създадена преди една година, отбеляза своя рожден ден с акция „Ангели“, съобщи  Валентина Даскалова,  главен експерт в отдел „Социална и здравна политика“ в Общината  пред БТА , цитирана от Троян експрес експрес

Тя е за семействата на починали от COVID-19 местни жители.
Целта е  младежите е да подкрепят с внимание семействата на хора, починали от коронавирус тази година, като им подарят с пожелание за Весела Коледа и знак за съпричастност едно изработено от хартия и декорирано ангелче.

„Символиката е, да приемат, че това ангелче е духът на техния починал близък и той е с тях по време на празниците“, посочва Даскалова.
Децата са изработили 120 ангелчета, които са изпратили по пощата или са оставили на адресите на семействата на починалите през годината от коронавирус 111 жители на община Троян, както и на медиите.
„Избягвали сме личния контакт с близките, просто до вратата, в пощенската кутия, за да има някакъв момент на магнетизъм. Да възпроизведем символиката на ангела, който е духовност, а не материалност.

Младежката организация на БЧК  докосва сърцата на хората и  ги  стопля“, каза още Валентина Даскалова.

Източник
БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button