Списък на деца и лица, включени за Кампанията „Подари на непознат“ 2021 г.

Списък на деца и лица, включени за Кампанията „Подари на непознат“ 2021 г.

 1. Момче на 7 г. от Дълбок дол, ученик в първи клас на ОУ „ Васил Левски “ с. Борима, изоставено на 6 месечна възраст от майката и отглеждано от бащата си.

Нуждае се от зимни обувки № 37 и дрехи за ръст 122-128 см, гр. обиколка 63-67 см.

 

 1. Момчета на 10 г. и 8 г. братя от с. Дълбок дол, ученици в ОУ „ Васил Левски “ с. Борима, живеят с майката, която изцяло ги издържа.

Нуждаят се от зимни обувки № 32 и № 29 и дрехи за ръст 134-140 см. и 122 – 128 см.

 1. Момиче на 9 г. и братчето и на 8 г. живеят в тежки социално-битови условия. Семейството очаква трето дете, но едва успява да задоволи най-основните си нужди. Децата посещават училище и много се радват на всичко, което училището им предоставя.

Нуждаят се от зимни обувки № 37 за момичето и № 31 за момчето, както и дебели зимни якета. Пакет с хранителни продукти би им помогнал да посрещнат Коледните празници сити.

 

 1. Момче на 11 г. от гр. Троян живее при много лоши битови условия в барака с майка си и сестра си. Ходи на училище в занемарен външен вид.

От училището е подаден за необходимост от анцунг и зимни обувки № 36.

 

 1. Момиче на 17 г. от с. Врабево, изоставена от майка си още като дете, отгледана от баба си, която наскоро загубила. В момента живее с баща си, който е с непостоянни доходи. Учи  в гр. Троян. Постоянна и старателна в училище.

Нуждае се от зимни обувки № 40 и анцунг размер 2XL.

 

 1. Момиче на 12 г. от гр. Троян, настанено от Дирекция „СП“ при баба си, която напуска страната и сега е настанена при безработната си майка и е в риск от бедност.

Нуждае се от зимни обувки № 37 и пакет хранителни продукти.

 

 1. Момче на 7 г. от гр. Троян страдащо от умерена умствена изостаналост с ТЕЛК 80 %. Посещава Дневен център в гр. Троян. Изоставен от биологичния си баща. Отглежда се от майката и нейните родители, които са с минимални доходи.

Нуждае се от зимно яке и пакет хранителни продукти.

 

 1. Момиче на 8 г. от с. Балканец, ученичка в СУ „Св. Климент Охридски“. Отглеждана от майка си, която е на месечни социални помощи. Семейството живее с оскъдни средства и е изцяло зависимо от социалната система.

Нуждае се от зимни ботушки № 34, плътни чорапогащници за ръст 138, лакомства  и хранителни продукти.

 

 1. Момче на 10 г. от гр. Троян, ученик в ОУ „Иван Хаджийски“ гр. Троян, отглеждан от самотна майка с минимални доходи .

Нуждае се от зимни обувки № 34.

 

 1.  Момче  на 5 г. от гр. Троян, с установена хиперактивност и забавяне в развитието, не е освидетелствано от ТЕЛК. Семейството е четиричленно, двама родители и сестра ученичка в 9 клас на ПГМЕТ – Троян.  Семейството е с нисък социален статус и изпитва финансови затруднения при отглеждането на децата си.

Нуждае се от зимни обувки № 30.

 1. Момиче на 8 г. от с. Борима със степен на увреждане 85% с чужда помощ с диагноза „Аутизъм“ и сестричката ѝ на  2 г. се отглеждат от родителите в скромни и финансово ограничени социално-битови условия. Болното дете посещава Дневен център в гр. Троян, а майка и е личен асистент на непълно работно време (6ч.). Семейството изпитва финансови затруднения при отглеждането на децата.

Децата се нуждаят от играчки (кукла, пъзел), книжка с приказки, лакомства за празниците.

 

 1. Млад мъж на 18 г. от кв. „Попишка“, гр. Троян, ученик в ПГМЕТ – Троян. Живее при баба си, кръгъл сирак. Доходите в семейството са оскъдни от минимална пенсия на бабата и наследствена пенсия от родителите му.

Нуждае се от зимни обувки № 42 и хранителни продукти за празниците.

 

 1. Момче на 11 г. от с. Орешак, ученик в ОУ „Васил Левски“ с. Орешак. Живее с родителите, брат и две сестри. Бащата след инцидент е напълно обездвижен с ТЕЛК 100% с ч. п. Майката работи, като негов личен асистент на непълно работно време. Семейството е с нисък социален статус и изпитва финансови затруднения при отглеждането на децата.

Нуждае се от зимни обувки № 37 и хранителен пакет за Коледа.

 

 1. Момче на 17 г. от с. Дебнево, ученик в ПГМЕТ гр. Троян, със специални образователни потребности. Родителите са безработни, намират сезонна или почасова работа, която не осигурява прехраната им. Доскоро семейството е било без ток и вода.

Нуждае се от дрехи размер XL и обувки № 45-46. Семейството се нуждае от основни хранителни продукти-олио, брашно, ориз, захар, боб и т.н.

 

 1. Момче на 8 г. от гр. Троян, изоставено на 3 дни от майката, с неизвестен баща. Отглеждан от бабата. В момента учи в първи клас на СУ „Васил Левски“ с. Черни Осъм.

Бабата е пенсионер и за отглеждането на детето получава само месечните детски надбавки. Трудно се справя с издръжката на внука си.

Нуждае се от зимни обувки № 38.

 1. Момиче на 17 г. от гр. Троян, отлична ученичка в СУ „Васил Левски“ гр. Троян. Отглеждано е от баба си, тъй като губи майката си на 2 г. възраст. Бащата живее и работи в чужбина и не поддържа контакт с нея. Бабата е пенсионер, но нуждата я принуждава да работи.

Нуждае се от хранителни продукти за празниците.

 

 1. Момче на 9 г. от с. Калейца, ученичка в НУ „Кирил и Методий“ гр. Троян. През 2019 г. на майката поставят тежка диагноза, която прогресивно отнема трудоспособността и. Семейството е с минимални доходи.

Нуждае се от хранителни продукти и лакомства за празниците.

 

 1. Момче на 12 г., от с. Калейца, полусирак, отглеждан от майка си, която работи с минимална заплата. Живеят на квартира. Изпитват финансови затруднения.

Нуждае се от обувки № 42 и анцунг за ръст 168.

 

 1. Момиче на 6 г., от гр. Троян, останало без баща през 2016 г. Майката сама отглежда детето.

Желае играчка – къщичка за кукли.

 1. Дете с увреждане на 14 г. от гр. Троян с ТЕЛК 50 %, страда от умерена умствена изостаналост. Бащата е починал, отглежда го само майката, която е безработна. Посещава Дневен център в гр. Троян.

Семейството се нуждае се от хранителни продукти и лакомства за Коледа.

 1. Семейство с три деца от гр. Троян – две момчета на 8г. и 18 г. с увреждания и сестричка на 10 г. Майката е безработна и сама отглежда децата си. Двете момчета посещават Дневен център в гр. Троян.

Осемгодишното момче желае играчка – кола с дистанционно управление, трите деца се нуждаят от хранителни продукти и лакомства за празниците.

 

 1. Момиче на 1 г. 4 м. от гр. Троян, страдащо от Синдром на Даун. Семейството е с три деца, живее на квартира.

Детето се нуждае от зимно яке.

 

 1. Семейство с три деца от гр. Троян – момиче на 7г. с ТЕЛК 60 % с диагноза Епилепсия, момче на 6 г. с ТЕЛК 75% с ч. п. с диагноза: смесено разстройство на поведението и емоциите. Бащата на двете деца е починал. Майката сама се грижи за двете деца с увреждания и тяхната 15 годишна сестра. Майката е личен асистент на най-малкото дете. Семейството трудно задоволява базисните си потребности.

Нуждаят се от хранителни продукти и лакомства за празниците.

 

 1. Момиче на 11г. от с. Орешак, отлична ученичка в СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян. Живее с майка си и по-голямата си сестра. Бащата не полага грижи и не издължава редовно издръжката за момичетата. Майката работи, но изпитва финансови затруднения.

Нуждае се от зимно яке за ръст 164, термо клин и суитшърт размер М и лакомства.

 

 1.  Две сестри на 9 г. и 11 г. от с. Орешак, ученици в СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян с отличен успех. Бащата е неработоспособен с ТЕЛК 100 % с ч. п. Майката работи на две места, но трудно се справя с издръжката на семейството сама.

Нуждаят се от: зимни боти № 36 и № 39, клинове размер М, суитшърти размери М, училишна раница за 9 годишното дете и лакомства.

 

 1. Мъж на 26 г. от с. Орешак, страдащ от сърдечен порок с ТЕЛК 60%. Не работи, живее с майка и брат.

Нуждае се от: зимни обувки № 43, комплект анцунг, размер XL, зимно яке, размер XL, чорапи № 43 и трайни хранителни продукти.

 

 1. Жена на 27 г. от с. Орешак, претърпяла трудова злополука, довела до ампутация на ръката. Живее сама, без подкрепа от близки. Все още не е освидетелствана от ТЕЛК.

Нуждае се от зимни ботуши № 35 и трайни хранителни продукти.

 

 1. Мъж на 53 г. от с. Орешак, с ТЕЛК 60 %, диагноза: параноидна шизофрения. Няма близки и роднини, от които да получи подкрепа. Лицето е самотно живеещо с нисък социален статус.

Нуждае се от зимно яке, размер XL и трайни хранителни продукти.

 

 1. Мъж на 62 г. от с. Орешак, самотно живеещ с много нисък социален статус. Често е принуден да търси храна в контейнерите за смет.

Нуждае се от: хранителни продукти, зимно яке размер XL и зимни обувки № 44.

 

 1. Жена на 72 г. от с. Орешак, самотно живееща с много нисък социален статус. Синът ѝ е починал и няма други близки, които да и помагат.

Нуждае се от: хранителни продукти, зимно яке размер М-L, анцунг размер М-L и пуловер размер М-L.

 

 1. Мъж на 43 г. от с. Орешак, страдащ от биполярно разстройство. Не е в състояние да работи, няма семейство и лични доходи. Сестра му полага грижи за него, заради което и тя е безработна.

Нуждае се от: хранителни продукти, зимни обувки № 45, памперси.

 

 1. Дете на 9 г. от с. Орешак, отличен ученик в СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян. Семейството е тричленно, бащата не полага грижи за двете си деца. Месечните доходи на майката са минимални и недостатъчни за покриване на битовите нужди на семейството.

Нуждае се от зимно яке за 10 годишен, училищна раница и лакомства.

 

 1. Мъж на 54 г. от с. Орешак, самотно живеещ с нисък социален статус.

Нуждае се от: хранителни продукти и зимни обувки № 43.

 1. Момиче на 9 г. от гр. Троян, загубило майка си преди месец. Учи в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Троян. Бащата работи на смени но успява да ѝ осигури необходимата грижа и внимание. Семейството изпитва финансови затруднения.

Детето се нуждае от телефон за контакт с баща си и мечтае за електронна игра.

 

 1. Момичета на 7 г. и 8 г. от гр. Троян, ученички в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Троян.  Семейството им е седемчленно с пет деца, три от които са отглеждани от родителите. Майката е безработна, бащата работи в дърводобива. Семейството разполага с ограничен финансов ресурс.

Нуждите на децата са предимно от хранителни продукти и лакомства за Коледните празници.

 

 1. Момиче на 16 г. от с. Борима, ученичка в СУ „Св. Климент Охридски“ гр. Троян. Загубила майка си преди 2 години и живее с баба си. Бащата не полага грижи, има друго семейство.

Нуждаят се от хранителни продукти и лакомства за празниците.

 

 1. Момиче на 10 г. от с. Борима, ученичка в ОУ „Васил Левски“ с. Борима. Майка ѝ починала, когато била на 2 г. Бабата полага грижи за детето, бащата е безработен и семейството живее с ограничени финансови средства от пенсията на бабата и наследствената от майката.

Нуждае се от зимни ботуши № 39, хранителни продукти и лакомства.

 

 1. Жена на 82 г. от гр. Троян. Работила е като детегледачка в детска градина. Благодарна нейна възпитаничка живееща отдавна в чужбина, предложи включването ѝ в Кампанията, като тя ще осигури за нея Коледен подарък – хранителни продукти и лакомства.

 

 1. Мъж на 64 г. от с. Балканец, самотно живеещ с нисък социален статус.

 

Нуждае се от зимни обувки № 45 и хранителни продукти за празниците.

 

 1. Жена на 55 г. от с. Шипково, двигателно безпомощна с ТЕЛК 100 % с ч. п. Живее със сина си, липсват и социални контакти и внимание, тъй като е прикована на легло.

Нуждае се от внимание по празниците, хранителни продукти и Коледни лакомства.

 

 1. Жена на 74 г. от с. Горно Трапе, махала „Длъжковска“

От години се грижи за внука си с Детска церебрална парализа и неговата майка с психично заболяване. Семейството изпитва финансови затруднения.

Нуждае се от хранителни продукти, лакомства и внимание за празниците.

 1. Жена на 90 г. от гр. Троян, самотно живееща, без близки и роднини, наскоро загубила единствената си дъщеря след тежко боледуване.

Нуждае се от внимание, малък Коледен подарък-сувенир и лакомства.

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button