Йонета Радоевска: Всеки ден да си спомняме и помагаме на хората с увреждания

Йонета Радоевска – председател на Основната организация в Троян към Съюза на инвалидите в България, призова да си спомняме и помагаме на хората с увреждания,  да открием доброто у себе си.  Тези хора се нуждаят от закрила, обич, а и никой не знае утре от коя страна  ще бъде. Всички сме равни на тази земя.

„Доброто имам нужда да открия. Имам нужда от топлина, от вяра и надежда и скрита обич в падаща звезда“, така започна разговорът ни с г-жа Радоевска   по повод Международния ден на на хората с увреждания.

Откровеният разговор  се състоя в опустелия Център на хората за увреждания в Троян, заради COVID -19. Йонета беше много развълнувана  и тъжна,  защото „Забравили сме да се обичаме, да се влюбваме дори. Трябва да настъпи някаква промяна у хората, защото така не може да продължи. Тази пандемия, която ни връхлетя преди 2 години много зле се отрази на хората с увреждания. Те нямат социалния живот“, сподели с тъга  още Радоевска и разказа за откриването на Центъра преди години.

Тя благодари на  хората от  Община Троян за  посланието  към хората с увреждания за полаганите грижи.

Също така разказа за  даровете, които са получили от живеещи във Франция, българи. Две красиви картини с пейзажи от Париж и една икона  на света Богородица. Всички хора, които посещават центъра  са много благодарни за тези подаръци. А председателката на Основната организация в Троян  пожела Света Богородица да ги пази от всяко зло.

Цялото интервю може да чуете във видеоматериала

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button