Започва кампанията „Купи елхичка, помогни“

Започва кампанията „Купи елхичка, помогни“ и  вече 2000 коледни елхи са осигурени от шестте Държавни горски предприятия за традиционната инициатива на Министерството на земеделието, храните и горите, която има благотворителна цел.

Това заяви аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков при откриването на кампанията „Купи елхичка, помогни“. Той уточни, че горските стопанства имат готовност да предоставят допълнително дръвчета.

„Част от средствата ще бъдат дарени на семействата на загиналите двама наши колеги, лесничеи, при гасенето на горския пожар край с. Петрово, общ. Сандански в началото на август тази година“, съобщи министър Бозуков. Той добави, че цените на живите коледни дръвчета, в зависимост от височината и вида им, е между 5 и 50 лева. Те ще се предлагат в 24 пункта на територията на страната, като 5 лева от всяка продажба ще бъдат дарени за инициативата.

„Надявам се, че хората ще се възползват от възможността да внесат в домовете си естествена свежест и уют в навечерието на светлите християнски празници“ каза Христо Бозуков. И допълни, че след това дръвчетата могат да бъдат засадени.

Някои от местата за продажба предлагат и отсечени дръвчета, които са добити в специално създадени плантации за коледни елхи или при почистване на съществуващи просеки под електропроводи.

Местата, от които може да се закупят коледните дръвчета  в Троян са;

гр. Троян, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 20 (в двора на ДГС Троян)
с. Черни Осъм, ул. „Първи май“ № 77 (пред сградата на ДГС Черни Осъм)

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button