С рокля момичето става принцеса

Всяко малко момиченце мечтае да е принцеса. И една красива рокля е в състояние да сбъдне детската мечта. Защото няма принцеса, която да не е преобразена с бляскаво облекло, красиви обувки и неотразими аксесоари. Малката дама иска да е като героите от любимите си приказки и най-вече, когато й предстои личен празник или семейно тържество.

В гардероба на съвременните момичета роклята не винаги е част от ежедневното облекло, но за празник тя е почти задължителна. Тя винаги предава изискан вид и създава усещане за празничност. Пък и няма момиченце, което да не изглежда прекрасно в красива рокля на своето кръщене, на рождения си ден или на първото тържество в училище.

В повечето случаи детската рокля е цветна, важно е да е удобна и най-добре е да е от естествени материи, за да не спарва нежната детска кожа. Моделите за малките момиченца много често са изработени с допълнителни ефектни детайли, панделки или бляскави елементи.

Кога детската рокля влиза в гардероба на момичето?

Първата детска рокля може да е част от облеклото на всяко момиченце още от първите месеци. На пазара се предлагат детски рокли дори за нулева възраст, но за началните седмици на бебето най-практични си остават ританките и гащеризоните.

Детски рокли
Детски рокли. Снимка: Кидсо

Малката дама може безпроблемно да бъде пременена, като принцеса още на няколко месеца, ако предстои семейна фотосесия или празнично събитие с мама и тати. В масовия случай обаче първият рожден ден или кръщенето са основните поводи за бляскавата премяна.

Бебешките роклички са излючително приказни, в нежни цветове и материи, а в по-изисканите варианти са в съчетание с дантела и сатен.

В първите години на малката кукла роклите са особено практични, особено тези – предназначени за летните дни. Те са удобни и подходящи за игра в жегата. А по-луксозните модели остават запазена марка за семейните празниците и тържествата извън дома. Според повода роклята може да е пъстра или едноцветна, да е от лека и ефирна материя, както и да е съчетана с лачени балеринки или подходящи сандали.

Мини детски рокли
Снимка: Кидсо

Лесни правила за правилен избор на детската рокля

Всяка рокля е уникална сама по себе си, но при изборът на най-подходящата, водещи трябва да са не само личните вкусове, но също така възрастта на малката госпожица, поводът и качествата на самия продукт. Защото по отношение на детското здраве, компромиси не бива да се правят.

Дрехата трябва да е удобна, практична и изработена от безвредни материали. Колкото й да е прекрасна една рокля, ако е изработена от неподходящ плат, използвани са вредни багрила или има други съществени недостатъци, тя няма как да е желан артикул в магазина. Препоръчителни са естествените материи, които не създават дискомфорт на детето. Такива са памукът, ленът, коприната или комбинацията на няколко различни съставки.

Купувачът може да получи тази информация от етикета или от продавача на стоката. При качествените детски дрехи тези полезните данни задължително присъстват върху етикета, наред с препоръките за правилно хигиенизиране на дрехата. По отношение на точния размер, всички детски артикули се предлагат според възрастта или ръста на малките палавници.

На продуктите за най-малките са посочени  месеците и годините на детето, което е добър ориентир при покупка. Много често дрехите са разпределени спрямо височината или пък килограмите на мъничето. Това важи с пълна сила и при роклите. Друг важен критерий е сезонът, за който са предназначени одеждите.

Модни рокли за малките принцеси

Най-големият електронен магазин за детски стоки kidso.bg предлага много от актуалните роклички с любими анимационни герои или надписи. Все по-модерни са животинските принтове, карето и наличието на допълнителни аксесоари.

За по-големите госпожици има раздвижени модели с асиметрични дължини и обем на ръкавите. Официалните рокли са изработени от коприна или трико с бляскав ефект. Цветовете варират от ярки, през пастелни или комбинация от пъстри съчетания.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button