Отличен старт за Майкъл Иванов в новия сезон

Отличен старт за родения и израснал в Троян,  Майкъл Иванов,  в започващия сезон в мотокроса през 2022 година. Той извоюва  12-то място в първия кръг от международния италиански шампионат „Internazionali D’italia Motocross“ и 30-то –  в надпреварата при Супершампионите,  които се проведоха на 29 и 30 януари, съобщават от Българска федерация по мотоциклетизъм.

В първия си старт –  клас МХ 1 –  Майкъл Иванов с „Husqvarna“ направи отлично каране и зае 12-то място в компанията на Джереми Суивър, Тим Гайсер, Хорхе Прадо и редица други титулувани състезатели. Победител стана фирменият пилот на „Monster Energy Yamaha Factory“ Суивър, следван от четирикратния световен шампион Гайсер с „Honda“ и Гарсия Фернандес.

Майкъл участва и в надпреварата при Супершампионите, в която участват първите 20 в класирането от МХ 1 и МХ 2. Троянецът финишира на 30-то място. На първите 3 места се наредиха Гайсер, Суивър и Геертс.

Освен Майкъл още двама български състезатели се включиха в изключително оспорваните надпревари в класовете 125  Давид Йорданов),  МХ 2 (Кристиан Петков).

В МХ 2 Кристиан Петков с КТМ преодоля квалификациите и завърши на 36-то място.

При 125-кубиковите Давид Йорданов с КТМ, който кара за италианския „Team Factory Paolucci Racing“ зае 25-то място и в двата манша

Следващият кръг от „Internazionali D’italia Motocross“ е на едно от любимите на Майкъл Иванов трасета – това в Риола Сардо.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button