Протест на музейните работници от община Троян

Протест на музейните работници започва на 14.02.2022 г. с неефективни стачни действия по работните си места, които ще се изразят в поставяне на баджове и разпространение на писма с мотивите за протеста ни, това ни съобщава Мариела Шошкова, която е председател на синдикална секция към синдикат „Подкрепа” на Музей на занаятите Троян. Преди дни Троян експрес  предупреди, че  В бюджет 2022 е заложено едва 5% увеличение за музеите и галериите

В него описахме притеснението на музейните работници и желанието на депутатката от 11 МИР Ловеч, Вяра Емилова – да помогне.

Ето какво е прессъобщението от Мариела Шошкова

„Уважаеми дами и господа, в качеството ми на председател на синдикална секция към синдикат „Подкрепа” на Музей на занаятите Троян, ви уведомявам, че считано от понеделник 14.02.2022 г., ние служителите в музея обявяваме неефективни стачни действия по работните си места, които ще се изразят в поставяне на баджове и разпространение на писма с мотивите за протеста ни. Към нас ще се присъединят и колегите от Природонаучен музей с. Черни Осъм. Предлагам на вашето внимание мотивите за нашия протест, както и писмо, отправено до Кмета на Община Троян от директорите на двата музея г-жа Елеонора Авджиева и г-жа Павлина Иванова.
Предупреждаваме, че ако исканията ни не бъдат чути, ще обявим и ефективни действия, като ще оставим затворени нашите обекти по време на национални празници и други официални събития.

В деня на протеста, вместо да затваряме музеите и галериите, ще отворим още по-широко вратите им за всички, за които българската култура има значение.

Заповядайте!“

Може да прочетете  ТУК –   Мотивите за протест и Писмото до Донка Михайлова – кмет на община Троян.

Автор:
Мариела Шошкова, уредник в галерия "Серякова къща"(обект на Музея на занаятите, гр. Троян),

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button