Незабавна помощ за хората на Украйна

Lidl и Kaufland даряват стоки на стойност 10 милиона евро

Незабавна помощ за хората на Украйна – Schwarz групата, част от която са двете компании, с мащабно дарение в помощ на пострадалите от Украйна

Schwarz групата е разтърсена от събитията в Украйна. Като една от водещите търговски компании за нас е особено важно да действаме отговорно в такъв труден момент. Бързата и ефективна помощ в момента е основен приоритет. Ето защо от началото на кризата Schwarz групата, със своите дружества за търговия на дребно Lidl и Kaufland, работи с различни организации за помощ на място и вече е предоставила парични и материални дарения на стойност 3 милиона евро. Тази помощ сега се увеличава на 10 милиона евро – за трайни хранителни продукти, домашен текстил, продукти за хигиена и други спешно необходими стоки, за да допринесе възможно най-бързо за снабдяване с най-необходимото на бежанците в районите близо до границата с Украйна, съобщават за Троян експрес  и Областта.

За Лидл България
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Group и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 110 магазина в 50 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители, партньори, както и за околната среда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button