2 тона капачки бяха събрани в Троян

2 тона капачки бяха събрани на 10-тото юбилейно издание на кампанията „Капачки за бъдеще“ в Троян  Също така бяха събирани и кенчета.

На паркинга под парк „Къпинчо“ Милка Стаевска – моторът на кампанията в Троян и нейните помощници – двете Пети, Мария и разбира се Петко Балевски, посрещнаха с усмивка красиви лазарки, децата от Дълбок дол, малки и големи от Севлиево, Априлци, Калейца, Черни Осъм и други села на територията на община Троян.

Тази кампания бе по-силна от друг път, защото в Троян се събираха капачки и от други области – Габрово и Плевен Три буса с капачки и кенчета бяха предадени  в Ловеч, който бе и събирателен пункт  за областите от Северна България.

Екипът, който се справи блестящо  и този път изказва  своите благодарности към всички детски заведения, институции и граждани, които дадоха своя дан за закупуване на третата неонатална линейка. Втората вече е готова  за Плевен  или Варна. Също така изразяват своите най-искрени благопожелания за дарителите и спонсорите на събитието –  Община Троян (шатра и грамоти), фирма „Go home – мода за дома“ (чували), фирма „Роза“ (кантар) и Калчев дизайн ( за прекрасната табела).

В София до момента бяха отчетени като финансови дарения вчера  на площад „Батенберг“  са 14 410 лв и 80 стотинки. капачки се събираха още в 4 града – Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Дупница

Дъждът не спря автомобилите, които се събират пред Художествената галерия, а само за минути торбите и бутилките с капачки минават разстоянието от багажниците до купчината в центъра на София. Там доброволци за секунди ги прехвърлят в по-големите чували, а оттам директно отиват в ТИР-овете.

„Държавата не може да осигури една линейка за малките деца“, споделиха граждани.

„Така или иначе това е отпадък, защо да не го събираме и да направим нещо добро за тях. Това е, което ние можем да направим като хора със съвест и кауза“, казва жители на Троян.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button