Благотворителното събитие „В памет на Георги“ ще е с кауза

Благотворителното събитие „В памет на Георги“, организирано от съпругата  му Велислава Хаджийска, ще се проведе на19.04.2022 г.  в Троян или други градове, по един по нетрадиционен начин, но пък всички ще са доволни и ще си спомнят с усмивка за Георги. То е свързано с благотворителна кауза.

Благотворителното събитие "В памет на Георги" ще е с кауза
Велислава

Свързахме се Велислава да ни разкаже повече за това събитие. Тя сподели, че с настоящата кампания семейството желае да създаде поводи за усмивки и положителни емоции, независимо тежката и непрежалима загуба.
Георги бе спортист, любител на мотоциклетизма и би се радвал, ако всички бъдат активни и живеят здравословно.
Човек се е капсуловал, вглъбен в сивото си ежедневие и битовизми. Отделяме все по-малко време на нещата, които обичаме, и хората, които ценим.
Георги не беше такъв затворен човек. Той обичаше да е сред природата, с хора, които обича, да озарява със своята усмивка и да прави хората щастливи. Затова Велислава е избрала точно този начин да си спомним за Георги….. “

Благотворителното събитие "В памет на Георги" ще е с кауза
Георги

„С голяма болка, мъка и празнота ще почетем 3 години от раздялата ни с Георги. Сигурни сме, че той е оставил траен отпечатък в живота на всеки един от нас, красив спомен, който желаем да запазим колкото се може по-дълго.
Знаем, че трудно може да бъде забравен този блясък в очите, тази очарователна усмивка, тази топла прегръдка, искрена целувка, този непримирим характер, несломим дух, но все пак осъзнаваме, че времето се изнизва и спомените избледняват.“, разказа  още  Велислава пред репортер на Троян експрес.
Желанието на семейството и близките е на тази дата (19.04) Георги да бъде почетен по един по-различен начин. Начин, който ще позволи за кратко да се откъснем от сивото ежедневие, начин, чрез който ще отделим малко време за себе си, здравето си и нещата, които обичаме или пък не обичаме, но е редно да правим. Време, през което ще се опитаме да опресним и придадем цвят на спомените . Спомени, които да бъдат пъстри и свежи.
Предизвикателството на семейството  към теб, читателю, е:
– разходка по избран от теб маршрут – 3 км и 5 км
– колоездене – 5 км и 10 км
– тичане – 3 км и 5 км
Времето, което ще отделиш за избраното от теб начинание, ще е времето, в което искаме да си спомниш с усмивка за Георги.
„Не, не искаме да скърбиш, а точно обратното – спомни си онези моменти, в които той е бил причината усмивката да грейне на лицето ти, да потекат сълзи от смях и ти е дал нещо лично и само свое.
Питаш се защо нарекохме това събитие „благотворително“ … Отговори ще дадем в редовете по-долу.“Благотворителното събитие "В памет на Георги" ще е с кауза

Защо  е благотворително?
– За всеки участник семейството ще дари х 3 лева за благотворителна кауза. Ако са публикували своите резултати 100 души – семейството ще преведе по банкова сметка на Емо 300 лева, което ще се удостовери със съответния документ, който ще бъде публикуван в групата. Колкото повече хора приемат това предизвикателство, толкова по-голяма ще е сумата за Емо.

Защо  3 лв?

– Защото дарената сума за всеки участник е определена  на база годините, през които Георги не е сред нас (2022 г. са 3 години, 2023 ще са 4 и т.н.)

Кой може да вземе участие?
– Всеки без ограничение в броя на участниците.

Кога ще се проведе събитието?
– 19.04.2022г (вторник) през целия ден

Как да заявите  участие?
– к да заявите участие?
– Просто бъдете активни на 19.04 – излезте от дома си и отидете на работа пеша, отидете до магазина без превозно средство, излезте сред природата за 1 час, спортувайте след работа.
Отдели 1 час на 19.04 и се наслади на времето, което имаш за себе си.

Как да покажа, че съм взел участие?
– Публикувай резултата си от устройство си (телефон или смарт часовник) в групата.
Допълнително, ще се радваме да споделиш с нас твоя снимка, на която сияеш, а защо не и историята с Георги, за която си си спомнил.

– Като за финал, хубави хора, сияйте, дерзайте и се наслаждавайте на живота!
Ще очакваме вашите резултати на 19.04.
Благодарим много на всеки един от вас за споделянията и подкрепата.
Напомняме, че с  участието се,  не само ще почетете Георги, а и ще подпомогнете един малък боец да се пребори с трудностите, пред които го изправя животът.
Вашата ангажираност и интерес ни стимулират и ни дават кураж, че бихме могли заедно да популяризираме благотворителната ни кампания и тя да се провежда ежегодно.

Няма да крием, че  надеждите на семейството и тяхното желание това събитие да не е еднократно, а да стане традиционно. На 19.04 да се провежда благотворителна спортна кампания в памет на Георги, чрез което ще се подкрепят конкретни каузи и хора в нужда.

Очакваме с нетърпение вашите резултати на 19-ти април.Благотворителното събитие "В памет на Георги" ще е с кауза

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button