Деца и родители дариха за Детското отделение в МБАЛ Троян

Деца от Първа възрастова група „Мечо Пух“ при Детска Градина  „Здравец“ Троян и техните родители дариха книжки и забавни играчки на Детско отделение (ДО) в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Стоев-Шварц“ в града.

Във все по-бърз и по-индивидуалистичен свят всеки от нас може да намери смисъл в своето съществуване, като помага на нуждаещите се. Да даряваме е добро дело, не само за тези, които го получават, но също така е от полза за тези, които го правят: да дарим и направим добро на други подобрява настроението, прави ни по-оптимистични и ни удовлетворява. Даряването има положителен ефект върху нашето благополучие и психо-физическо здраве, така че когато помагаме на другите, помагаме и на себе си.

С настъпването на пролетта и зараждането на новите надежди, децата от  група „Мечо Пух“, при ДГ „Здравец“ и техните родители, дариха книжки и забавни играчки на Детско отделение при Общинската болница. Инициативата за това дарение е на родителите, които събраха средства от Коледния базар в градината.  Поради пандемичната обстановка в страната дарението не можа да стигне до крайната си точка веднага, но пък отпадането на мерките съвпадна със 7 април – Международният ден на здравето – прекрасен повод децата да зарадват хората, които ги лекуват. Малчуганите и техните родители, подкрепени от учителките си г-жа Марияна Петкова и г-жа Надежда Лесидренска и от директора на детската градина, г-жа Юлия Теодосиева, направиха свето първо дарение, с което ще поставят началото на образователната пътека на гражданското образование и социалните компетентности. С благодарност за неуморните грижи на педиатрите и сестрите от Детското отделение, малките дарители, пожелаха по-малко пациенти и повече здрави и щастливи троянски деца!

Д-р Антоанета Панджарова и старшата сестра на Детското отделение към Многопрофилната болница в Троян благодариха за даровете и пожелаха на малчуганите от група „Мечо Пух“ да са здрави и щастливи.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button