Община Троян стартира благотворителна Великденска кампания

Стотици възрастни хора живеят с минимални доходи, без грижа и внимание

Община Троян стартира благотворителна Великденска кампания в подкрепа на самотно живеещи възрастни хора

В края на 2021 г. приключи традиционната за общината кампания „Подари на непознат“. Подкрепени бяха над 100 деца и семейства, хора с увреждания, потребители на социални услуги, а 123 дарители (граждани, училища и фирми) се включиха в подкрепа на нуждаещите се.
Освен материалната подкрепа, за хората в нужда беше важен и жестът на внимание. Това ни ангажира да стартираме за първа година и Великденска благотворителна кампания!
Целта е да зарадваме самотните възрастни хора в нужда, като съберем хранителни продукти и козунаци, като се срещнем с тях и им подарим миг на внимание в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово!
Даренията ще се събират всеки работен ден до 20 април включително, в отдел „Социална и здравна политика“ на Общинска администрация Троян на адрес: гр. Троян, ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1, а раздаването ще се осъществи в периода от 21 до 23 април.
Хранителните продукти и козунаци трябва да бъдат в опаковка и в срок на годност. Нетрайни храни, плодове и зеленчуци няма да бъдат събирани, тъй като липсва възможност за тяхното съхранение.
Списъкът на нуждаещите се възрастни хора ще бъде изготвен с помощта на кметовете и кметските наместници по населени места. Ако познавате или имате информация за нуждаещи се лица, които да бъдат включени в списъка, може да се свържете с нас на посочените по-долу телефони.
Желаещите да се включат като доброволци в разнасянето на пакетите, могат да го заявят в срока на кампанията.
Приканваме деца и ученици от детските и учебни заведения да се включат в изработването на поздравителни картички с пожелания за възрастните хора.
Всеки заслужава да посрещне идните празнични дни, усетил човешката ни доброта и съпричастност!
За допълнителни въпроси: отдел „Социална и здравна политика“, телефони за връзка: 0670/63096, 070014721.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button