Поредната си победа постигна Майкъл Иванов

Павел Доневски и Мирослав Христов  са втори

Поредната си победа в МХ 1 постигна Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“, който записа успех и в двата манша от кръга от Европейския шампионат по мотокрос на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево .

Втори и трети са Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“ и Живко Богданов от „Несебър мото“ с КТМ.

Сериозен малшанс преследваше Майкъл Иванов Michael Ivanov #97 от „АИТ рейсинг тийм“ AIT Racing Team с „Husqvarna“ по време на 2-ия кръг от Европейския шампионат по мотокрос в Пиетрамурата, близо до Тренто, Италия. Майкъл завърши 21-ви в крайното подреждане и взе 6 точки, което му помогна да остане в Топ 5 в генералното класиране с 50 точки. Начело е Михаел Санднер от Австрия с 90.

В първия манш Иванов завърши на 21-та позиция след малка неточност в началото и започна атака на челните позиции с много бързо каране. Майкъл записа най-добрата обиколка от всички състезатели – 1:50.349, но не успя да стигне до точките. Във втория манш ситуацията на трудното трасе се повтори, но този път нашият състезател успя да навакса с добро каране и завърши на 15-та позиция.
Следвашият кръг от Европейския шампионат е на 23 и 24 април в Кегумс, Латвия.

В класирането в Севлиево клас МХ 2 Junior   другият троянец  – Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ също с КТМ  зае втората позиция. Изпревари го Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ, пред и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“.

При състезателите над 55 години Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ се изкачи на второто  стъпало. Победата е за Емил Балджийски от „Дизел юнак“ и Живко Бонев от „Дизел юнак“ – и тримата с „Yamaha“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button