Една среща, която ме остави без дъх

Една среща,  вчера , 01.08.2022г., ми даде толкова сила и положителна енергия, че сякаш мина ток през тялото ми. Накара ме да осъзная, че животът е пълен с препятствия – малки или големи, и трябва да съумяваме да ги прескачаме. Да продължаваме напред, без да се обръщаме назад!

Срещата бе с Мишето. Коя е тя?
Михаела Трифонова (Мишето), майка на двегодишно момиченце от Орешак, община Троян.
Тя мечтае и иска да продължи с пълни сили своя родителски, личен и професионален път, но е изправена пред тежка битка с множествената склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което затруднява и блокира най-елементарните движения на тялото и води до инвалидност.
Вчера се проведе благотворителен базар за набиране на финансови средства за лечението й.
Самата Михаела бе на базара и вълнението й личеше. Дълго време си поговорихме за самата нея, за болестта й, за разликата в методите на лечение в България и в Русия.
Обменихме опит във фотографията. Тук е мястото да спомена, че тя е великолепен оператор.
И  тя превзе сърцето ми. Може би, защото тя е на възрастта на голямата ми дъщеря или защото нейната емоция ме превзе. Не знам. Но за мен Мишето е борбен човек, който цени живота, семейството, приятелите. От нея научих много. Тя ме зареди с невероятна положителна енергия, която на мен, самата,  ми бе необходима точно в този момент.
Базарът се проведе на любимото място на троянци, лесопарк „Турлата”,  от 18:30 часа.
Имаше Йога за деца и възрастни, водени от Цветанка Босева и Лорка. След това имаше детски занимания.
Найден Индерлийски бе сътворил фотографска работилница, на която бяха показани хибридните апарати като средство за фото и видео заснемане. Малки и големи се запознаха с възможността да се снима с висок клас фото и видео техника, различни обективи, стабилизиращи системи. Особено любим момент бе пускането на дронове.
В по-късен час се проведоха занимания по Табата и Стречинг с Полина Иванова (Поли) и Павлета.
За напитките по време на събитието се погрижи слънчевия екип на Бар „БИБЛИОТЕКАТА“. Те предлагаха страхотна лимонада и сладкиши.
През цялата вечер голям брой местни занаятчии представях изделия от стъкло, керамика, дърво и други.
Троянските майстори, които бяха оставили свои произведения на базара бяха: Неда Личева, Мариана Личева, Румен Георгиев, Данчо Петров, Мила Воденичарова, Надежда Христова, Милена Хитрова, Цвета Михайлова, Бригита Димитрова, Мария Радоева-Иванова, Стефани Лалева, Габриела Костова, Цветомир Петков- Vezba.bg, Радилина ЕООД, Милица Краева, Илиев ООД, Гръм 7 ЕООД, Илиян Георгиев, Ина Шойлекова. Сладкарката Елица Досева бе измайсторила две торти, които бяха изкупени най-бързо.
Дарените суми от различните инициативи бяха събирани в две големи благотворителни кутии. След приключване на базара организаторите отчетоха, че са събрани 5576 лв, които ще бъдат внесени по сметката на Михаела.
Това бе събитие, което се обединява в каузата на Мишето в борбата и с множествената склероза.
Сега престои ново –  в София на 17.08.2022 г., в реномирано заведение. Всеки може да иде.
Очаква се потвърждение от клиниката в Русия, кога да пътува Михаела. Визи трябва да се приготвят, но е важното, че троянци и хора от цяла България отвориха сърцата си.
Всички се надяваме цялата добрина, която сме събрали, да спре прогреса на болестта и Мишето да продължи да гледа детето, съпругът и да работи любимата работа.

Във видеото тя благодари на всички от Троян и България, на всички, които уважиха базара. Чуйте го. Няколко думи, а толкова силни!

Може да помогнем на Михаела и по следния начин:

По банков път:
IBAN: BG33RZBB91551014909120
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Михаела Бориславова Трифонова

Revolut:
Телефонният номер на Михаела: +359 88 9476892
На бележка “note” се отбелязва “Дарение”

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button