БЧК -Ловеч с дарение за Клуба на инвалида в Троян

БЧК –Ловеч дари за Клуба на инвалида в Троян, съобщават за Троян експрес.БЧК -Ловеч с дарение за Клуба на инвалида в Троян - 2

Днес 3 – декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания и за мен е чест, че съм отново в клуба на инвалида в Троян“ сподели Цветомира Георгиева – Директор на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч.

Тя предостави на госпожа Йонета Радоевска – Председател на клуба над 160 летни халати, летни нощници и мъжки ризи за празника на членовете на местното дружество.
В световен мащаб над един милиард души, или около 15% от населението има някаква форма на увреждане. В България по данни на НСИ с призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане имат 474 267 души. От тях 9 039 са деца, а 465 228 са хората на 16 и повече навършени години.
Хората с увреждания в България се сблъскват с проблеми, за които обикновения човек даже не се замисля. Голяма част от училищата не са пригодени за хора със специални потребности, начина на обучение също, рампите за инвалидни колички са почти екзотика, използването на градски и междуградски транспорт, е затруднено, всъщност в повечето населени места дори разходка по тротоара с количка е невъзможно. Човек трябва да бъде толерантен и загрижен за всички членове на обществото, в което живее. Дано го разберем възможно най-скоро.БЧК -Ловеч с дарение за Клуба на инвалида в Троян - 3

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button