Дядо Коледа пристигна на мотор в Троян

Вики Инковска запали коледните светлини, Кметът обяви кампанията "Подари на напознат"

Дядо Коледа беше най-очакваният гост в Троян на 6.12.2022 г. , Никулден. На центъра на града се бяха събрали малки и големи да посрещнат белобрадия старец и да станат свидетели на запалването на Коледните светлини.

Вокална група „Щурче“ с ръкововодител Надежда Бурева към Център за подкрепа за личностно развитие – Община Троян (ЦПЛР)  и Представителен общински младежки   духов оркестър с мажоретки (ПОМДОМ) предварително подгряха коледната атмосфера. Децата танцуваха под звуците на „Jingle Bells- Джингъл Бел“,  „Свята нощ“ . Децата от вокалната група изпяха от сърце две коледни песнички  и с тях предвестиха идването на Дядо Коледа.

Виктория Инковска –  вицесветовната шампионка по карате тази година бе удостоена, заедно с кмета на Община Троян – Донка Михайлова, да оповести началото на коледните празници в Троян, чрез запалване на светлините на Коледната елха.

Госпожа Донка Михайлова оповести и  началото на Коледната благотворителна кампания „Подари на непознат“ за седми път, посочвайки,че тази година са включени и 13 украински семейства, които са със статут на временно пребиващи в Троян. Тук може да видите и списъкът.

Рев на мотори огласи Троян и само след миг Дядо Коледа се появи и поздрави децата , които с нетърпение го очакваха да му изпеят песнички, изрецитират стихчета и разбира се да получат подаръци. Неговите джуджета също пристигнаха с мотори.

Голям бе интересът към мощните возила, които се управляваха от рокерите от Мотоклуб Троян и докараха до балканския град белобрадия старец.

Последваха и снимки и пред импровизирания кът, сътворен от троянеца  Найден Индерлийски  пред елхата.


Троянските деца ще посрещнат дядо Коледа на 4-ти декември 2017

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button