Какво да очакваме за Коледа и Нова година в Троян

Какво предлага Община Троян за жителите и гостите за Коледа и Нова година, съобщи на пресконференция Вяра Дочева, началник отдел „Образование, култура, спорт и демографска политика“ в общината.

Събитията ще започнат   с „Коледният базар“, който ще открием на 15.12.2022 г. от 17.00 часа с участието на Фолклорен ансамбъл „Траяна”, Вокална студия „Усмивка” и Ани Ненова от Студия „Гласове”. Коледен концерт на Представителен Общински младежки духов оркестър и мажоретки  (ПОМДОМ) ще можете да послушате на 17.12. /събота/ от 11.30, а на 20.12. / вторник/ солисти от Вокална студия „Гласове“ и Танцов състав „Възраждане“ – Орешак ще допринесат за доброто настроение. За закриването на Коледния базар на 23.12./петък/ очаквайте предколедно огнено шоу Танцов клуб „Дивинитас“ – София от 17.00 часа.

Ако сте любители на оперетното изкуство, заповядайте на 21.12.2022 г. в Информационно-културен център, където оперетна студия „Кантабиле“ е подготвила репертоар от коледни песни.

В Троянският манастир ще чуете прекрасния рождественски концерт с участието на състави и изпълнители от Народно читалище „Наука – 1870“ – Троян, който ще започне от 18:30 часа.
В новогодишната вечер ви очакваме на площад „Възраждане“ от 23:55 часа за традиционните поздрави от Кмета на община Троян, празничната заря в полунощ и „Дунавско хоро“. За любителите на народната музика, програмата ще завърши с концерт на Мария и Магдалена Филатови – популярни изпълнителки на песни от Пиринския край.

ФА“Траяна“ и Духовият оркестър ще открият Коледния базар

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button