Рокери облечени като Дядо Коледа зарадваха деца от Троян и населените места

Рокерите (мотористите) от Троян – „Байкарите на Троян“ , облечени като дядо Коледа дариха подаръци,  щастие и усмивки на 20 сирачета от Троян, Черни Осъм, Орешак, Калейца, Добродан.

Идеята за тази инициатива се ражда преди месец, разказва Николай Миховски. Неговата майка Димка се заема да обикаля из училищата и да получи справка от директорите кои деца са сираци, полусираци и в затруднено и неравностойно положение. Рокерите отиват и в Отдел „Социална политика“ при Марияна Николова, която също им съдейства.

След като списъците са готови байкарите (мотористите) закупуват подаръци и много сладки изкушения.

И така днес по обед 15 мотористи, начело с Дядо Коледа преминаха през територията на община Троян и раздадоха на всички деца сладкиши, а на деца , които са сираци, полусираци и в неравностойно положение специално закупени подаръци.

Много радост имаше в очите на всички, които имаха късмета да видят байкарите от Троян.  Шумът на моторите из града привлече и много гости на града, които коментираха, че Коледният дух е превзел балканското градче и останаха много доволни.

Нека напомним, че дядо Коледа пристигна още на 6 декември на мотор, за да присъства на запалването на коледните светлини и д даде зелена светлина на благотворителната кампания „Подари на непознат“.  Тази кампания зарадва 88 деца и събра 9060 лв.

Трябва да споменем, че мотористите от Троян носят  името си „Байкарите на Троян“ не случайно.   Байкарът (идва от английски) е мотоциклетист, който   се отличава с доброта, спокойствие и благородство и карат огромно кихане, от което висят парчета кожа, сплетени по специален начин и прилепнали към мотоциклета.

Снимката е предоставена от Мотоклуба.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button