Евродепутат и депутати уважиха празника на здраве в Дебнево

На днешният ден -21.10 .2017 –  в ресторанта на ВК“единство“ по случай,която е основен спонсор на събитието, се събраха евродепутатът Андрей Новаков, депутатите д-р Валентина Александрова и Иван Миховски, зам.кметът на Община Троян Ангел Ангелов, председателят на Общински съвет Троян, общински съветници,началникът на РУ на МВР (която има дебневенска жилка)в града, жители и гости на село Дебнево, послучай празник за здраве.

Този празник обединява няколко чествания свързани с историята на селото. На 14 октомври се  навършиха 125 години от строежа на църквата“Св.Параскева“. В двора й е издигнат паметник на загиналите дебневенци по време на войните. Жителите на селото няма да забравят, че преди 115(1902)започва строителството на Каменния мост от майстор Филип Райков. Завършен е  две години по-късно.

Галя Керезова – кмет на селото

Галя Керезова – кмет на селото пожела на всички много здраве и  късмет на всички уважили празника.Поздравления за празника споделиха д-р Валентина Александрова, Иван Миховски, председателяна Общински съвет Троян Николай Тодоров, който предаде поздрави от градоначалника на град Донка Михайлова.  Кметицата  на Дебнево получи много цветя и подаръци.  Тя благодари на :

Мария Радкова

Мария Радкова, която със събраните от юбилея си пари  купува камина за отопление на храма, който от години се поддържа  от Виолета Вълчева. За да  я стимулират все така да работи Николай Ковачев подсигурява средства за възнагарждение на клисарката.

Благодарности бяха отправени още към Марин МАринов, Пенко Бояджиев, Дарин Благоев, Иван  и Мирослав Стойчеви, Нанко Елисеев, Николай Топалов, Христо Станчев, Стефан Бояджиев, Радослав Чолаков(Роко), фонадация „Дебнево XXIwek“, ЕТ“Стефани“ – Стефани Николова, ЕТ“Илина Мичева“-Радка Витанова, Светла Стоименова,Катрин Цонева –  управител на фирма“Венец“, Драгомир Йорданова, Дияна и Георги Георгиева.

Бе споменато името на млад човек, който е съпричастен към проблемите на селото, Иван Пенков.

Преди за започне официалната част бе отслужен водосвет за здравето на дебневени и гости. За доброто настроение се погрижи Илина Рогашка.

Курбанът и сватбарското жито бяха приготвени от жителките на селото.Този празник  бе организиран със съдействие на Община Троян

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button