„Който сее вятър, жъне бури“

Инж. Петко Пенков - председател на Общински съвет Троян

Следва различното интервю с  инж. Петко Пенков – председател на Общински съвет Троян.  Признавам задачата да се  опише   календарна година чрез фолклора  бе трудна, но  прочетете той как е описал 2019-та.

Здравейте, г-н Пенков,

Честита Коледа! Ако може да ни отговорите чрез езика на българския фолклор каква беше 2019-та за Вас в личен и служебен план?

инж.Пенков – В пословиците и поговорките има много мъдрост. Трупана с векове, а резултатите – изпитвани на собствен гръб. Всевечна е мъдростта народна. Но дали днес тя е приложима? И дали повтаряните дълго мъдрости често не си противоречат, а грамотните циници намират оправдание за всяко свое недобротворно дело в подходящата поговорка? Е, свободният избор е това, което съм правил, правя и ще продължа да правя и занапред. Свободният избор е важен, той ни определя какви хора сме. Затова, вместо да избера „КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР, ЖЪНЕ БУРИ“, аз избирам „КОГАТО СЕ ЗАДАВА БУРЯ, НЯКОИ СТРОЯТ СТЕНИ, ДРУГИ – ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ“! Това, което съм правил, ще правя и занапред. Ще продължавам да търся във всеки дори минимален шанс, да правя това, което считам важно за Общината. Ще продължа да давам отпор на неправилните, според мен, предложения. Каквото и да ми коства. Ще продължа да не зачитам стари мъдрости от типа „ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА,САБЯ НЕ Я СЕЧЕ“. Ще продължа да искам прошка от семейството си за това, че, търсейки най-доброто за община Троян, често не мога да отделя вниманието, което заслужават прекрасните ми съпруга и деца. Те ще ми простят. Както винаги са ми прощавали. За да пребъде ТРОЯН!
И нека не забравяме, че ЧОВЕК ПРЕДПОЛАГА, А БОГ РАЗПОЛАГА. Да бъдем добри и да вярваме в доброто. Чудеса стават, имаме ли вяра.

Какво ще пожелаете на троянци, близки?

инж.Пенков – Пожелавам на всички да са здрави като КАМЪК, както е казал народът.

Интервюто взе – Руслана Попсавова

Още по темата за българския фолклор: „Каквото селото, такъв и кметът”

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button