Кулинарството и аз – разказ на ученици от Троян

Кулинарството и аз – разказ на ученици  от 7 А клас от Троян.

В СУ „Васил Левски“ – Троян, освен в професионалната паралелка „Организация на хотелиерството“, учениците могат да усвояват тънкостите на готвенето и в групите по интереси.
Вече втора година седмокласниците посещават кулинарните заниманията на г-жа Мартинова. Те вече са опитни готвачи и дори споделят своите рецепти.

Ходя на часовете по готварство с голямо удоволствие.
Избрах да се включа в кулинарните занимания, защото готвенето за мен е времето, в което мога да се успокоя и да се отпусна. След целия ден, в който съм имал тежки учебни часове, в часа по кулинарство мога да си почина и да се забавлявам, като готвя заедно с моите приятели.
В тези извънкласни занимания най-много ми харесва това, че мога да си приготвя каквото си поискам, мога да си измисля сам рецепта, която е лесна и вкусна. А и много ми харесва похапването накрая, когато дегустираме (значи изяждаме) всичко. Кулинарството и аз - разказ на ученици от Троян
За мен кулинарството е удоволствие, особено като гледам хората около мен. Обичам да виждам реакциите им и да слушам коментарите им – така те може да ми покажат грешките и аз да ги коригирам. Все пак всеки обича добрата храна.
Ястията, които най-много обичам да готвя, са сладкишите. Почти съм сигурен, че всеки човек, когато например отиде на ресторант, след тежките основни ястия обича да си похапне един лекичък десерт, с който да си тръгне от заведението с доволен стомах. Поне аз съм така.
Когато бях малък обичах да гледам как мама готви най-различни вкусотии. Понякога исках да ѝ помогна, но тя, разбира се, не ми позволяваше. В началото на седми клас, като разбрах че има часове по кулинарство, веднага хукнах да се записвам.

И оттогава насам всяка седмица с моята госпожа Милена Мартинова и няколко приятели не спираме да приготвяме какви ли не вкусотии.
Кулинарството и аз 

Ягодово брауни на Любомир Райковски

Друсани пилешки дробчета с лук

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button