Стартира благотворителна инициатива „Мартеничка за живот“

Стартира благотворителна инициатива „Мартеничка за живот“,  като между 50%и 100%о от приходите ще бъдат дарени на „Общински солидарен фонд за лечение на гражданите от Община Троян„.  Сумата ще се насочи приоритетно за лечение на деца, споделя инициаторката на тази кампания Христина Банева, която е популярна още като с благотворителните си кампании и много проекти за облагородяване  на троянския  квартал  Ливадето.Стартира благотворителна инициатива "Мартеничка за живот"

Мартеничките са направени от самата нея, ученици и учители на ОУ“ Васил Левски“ с. Орешак.  В кампанията се е включил  и Иво Грийн (той бе един от активистите по време на националните протести заради високите цени на  горивата, преди 3 години).

Стела Маринова – Кърпелска ( прави с любов подаръци за всеки повод) и Христина са замислили тази идея още миналата година. И ето, че вече  има реализация.

Причината –  50% и 100%о от приходите от продажбата на мартениците да отиват  „Общински солидарен фонд за лечение на гражданите от Община Троян“ –  има своята предистория.

Винаги усмихнатата Христина е човек, който не обича да страдат хората около нея, особено ако са деца. Направило  й впечатление, че през 2020 година е имало кампании за събиране на финансови средства за малчугани. И решава да изработи мартенички и средствата от продажбата им да бъдат дарени за „Общински солидарен фонд за лечение на гражданите от Община Троян“. Миналат година също е провела такава кампания, но не е била публично оповестена, а чрез лични контакти. По всички комуникационни канали е изпращала своя апел и  лично е носела мартенички на желаещите.

Но тази година решава да говори с кмета на община Троян, г-жа Донка Михайлова, която  дава съгласието си за инициативата и община Троян е осигурява  дарителската кутия.

Стела Кърпелска е  преотстъпила част от шатрата си и е дала съгласието си да продава мартеничките, когато Христина отсъства.

Христина  Банева изказва своята огромна благодарност към Донка Михайлова –  кмет на Община Троян, на Иво Грийн и ОУ“ Васил Левски“ с. Орешак.

Ако желаете да помогнете за тази кампания може да се свържете с Христина Банева във Фейсбук  – личната й страница или  чрез месенджър. Тя няма да откаже и ще ви отвърне с усмивка, която излъчва добротата и  вяра в хората. Тя –  самата –   излъчва тази  светлина, от която всички се нуждаем.

Масичката  се намира на площад  „Възраждане“ в Троян –   между  Музея на народните занаяти и  сградата на  общината.Стартира благотворителна инициатива "Мартеничка за живот"

Добротворци зарадваха отново жителите на квартал „Ливадето“ в Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button