Добротворци зарадваха отново жителите на квартал „Ливадето“ в Троян

Добротворци, неуморните членове на Сдружение  „Ливадето’,   зарадваха отново жителите на  едноименния троянския квартал. Те подариха на своите съкварталци ръчно изработени коледни картички.

Членовете на сдружението сами изработиха и надписаха красивите картички. „Избрахме този семпъл начин да поздравим нашите съкварталци за празниците, за да  запазим истинския коледен дух”, коментира председателят на сдружението, чаровната Христина Банева.

Идеята за тази благородна инициатива идва  от сестрата на Христина, Милица Тодорова, която живее в Русе. За да зарадва своите съкооператори, Милица, слага по една  ръчно изработена картичка в пощенските кутии. Тогава е пик-ът на COVID-19 в България.  Христина си казва, че това е страхотна идея и решава да я изпълни в троянския квартал „Ливадето“.  Не коства много работа, а пък носи много радост и много положителни емоции, споделя Банева.

Речено-сторено! Картичките са изработени и  наслагани в пощенските кутии или закачени пред портите на съкварталците й в навечерието на светлия християнски празник  – Рождество Христово.

Всички са били много очаровани и малко изненадани, че може някой да  направи такъв жест към тях. Не са очаквали в това забързано време да се случи това.

Виждайки, че картичките са донесли много усмивки по лицата на хората, решава  и тази година да ги зарадва. Тя вижда, че жителите на квартала  „Ливадето“ в Троян са все още затворени. Има промяна в самите тях, но не в положителна насока.  Младата жена обаче е  твърдо  решена да върне доброто и усмивките на хората   и изработва красиви коледни картички. Тя не може да се примири, че хората са се озлобили. Затворили са се в тяхното пространство.

„Не се примирявам някак си с това нещо. Искам да се разчупи това. Не искам да продължава така. В крайна сметка  животът не е това.   „,  каза   вечно търсещата доброто, Христина.

Добротворци зарадваха отново жителите на квартал "Ливадето" в Троян
снимка – Сдружение Ливадето Десислава и Христина Баневи

Със другата си сестра, Десислава (живееща в село Терзийско), ги украсяват и слагат в специални пликове.  Малкият Борис, синът на Христина, също помага в доброто дело и е много щастлив от стореното.

Запитахме я  дали хората са  отвърнали по някакъв начин на жеста. С типичната си  добронамерена  усмивка, Хриси сподели за нейна среща с възрастна жена от квартала, която била много очарована от този жест. Разказала й, че  нейните близки, които  живеели в друг град,  не са при нея и в момента била сама и малко тъжна. Когато получила картичката се разплакала от умиление, защото това я стоплило в тия самотни дни.

От своя страна Банева много се зарадвала от въздействието на ръчно направената картичка  за самотната жена и вече е убедена, че това си заслужава.

„Далеч съм от идеята, че сме направили кой знае какво. Да внесеш радост и доброта. Да видиш в очите на хората сълзи от щастие, няма по-голяма награда.“ – завършва Христина.

Нека припомним,  че задружните жители на  троянския квартал „Ливадето“ облагородиха зелените площи. Поставиха   билборд, с който призовават шофьорите да намаляват скоростта през квартала . И още, и още много може да разказваме за тези неуморно  добротворци.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button