59 нуждаещи се от списъка в Кампанията „Подари на непознат “ са вече подкрепени

59 нуждаещи се,  които са  включени в публикувания списък са получили подкрепа само десет дни след старта на кампанията „Подари на непознат“ в Троян, благодарение на активността и съпричастността на троянци, съобщават от общинска администрация.
Искрено благодарим на подкрепата и отзивчивостта на всички съграждани, които се включиха в благотворителната кампания – Мартина Николова (ученичка от 11 „б“ клас, СУ “ Св. Климент Охридски“), Калоян Василев Кирилов, Даниела Кънева и Ангел Димовски, Анита Маринова, Радион Стратев, Цветелина Банчева, Иванка Иванова, Иванка Радойкова, Велислава Маринова, Светлина Дончева, Снежка Колева, Милка Стаевска, Надежда Лесидренска, Минко Лесидренски, Иванка Цекова, Анна Белперчинова, Мария Минкова, Десислава Симеонова, Силва Капаунова, „Родопа“ – Троян и Групата общински съветници от БСП – гр. Троян, който закупиха подаръци на нуждаещите се.
Изказваме и огромна благодарност към немалкия брой анонимни дарителите, както от името на Община Троян като организатор, така и от името на хората в затруднено материално или социално положение, които ще се възползват от помощта.
По традиция, служителите на Общинска администрация събират парични средства, с които да закупят подаръци за хората, който не са получили персонални дарения.
Всички хора, желаещи да се включат в кампанията с парични или предметни дарения, могат да го направят до 23.12.2022 г.
Целогодишно се приемат дарения за „Общинският солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян“ и „Фондът за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания“.

Кампанията датира от 2016 г. по инициатива на кмета на Троян Донка Михайлова и се реализира със съдействието на различни институции в общината, като училища, Дирекция „Социално подпомагане“, кметствата, които подават информация за хората, нуждаещи се от подкрепа по коледните празници.

Кампанията се обвява от кмета при запалване на светлините на коледната елха. След това на сайта на администрацията се публикува списък с хората и техните потребности.

Подаръците, под формата на храни, дрехи, обувки и др., според нуждите на посочените в списъка

Списък на нуждаещи се деца и лица, включени в кампанията „Подари на непознат“

 

Източник
Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button