Ти ни трябваш, Апостоле!

С тържество отбелязаха патронния празник на СУ „Васил Левски“ Троян. Почетоха паметта на Левски, припомниха за делото му.

„Ти ни трябваш, Апостоле!“ – великолепният, силен рецитал на ученици от 7Б клас откри тържеството.

Стихотворения, посветени на ярката личност на Левски, декламираха първокласникът Спас Багаров, Мария Мирчева от четвърти клас и Дария Вълева от трети клас.
А развълнуваното слово на Лидия Кирилова, учител в училище, но и представител на Общобългарския комитет „Васил Левски“, очерта пътя на Апостола.
Ученици поднесоха венец от името на училището пред орелефа на Левски. Цветя бяха поднесени от името на община Троян и на Сдружение „Училищно настоятелство“ .
Розалина Русенова, директор на училището, поздрави учениците и учителите с патронния празник и благодари на всички, които винаги са подкрепяли училището, най-вече на община Троян и на Настоятелството на училището.
Гости на празника бяха Поля Димова, заместник-кмет на община Троян; Виолета Маркова, председател на Училищното настоятелство; Иванка Джабраилова, председател на новоучредения Обществен съвет на училището и представител на общинската администрация; членове на Настоятелството и Обществения съвет.
Неочакван дар получиха всички: новия брой на училищния вестник „Междучасие“, списван вече от Журналистически клуб „Перо“ (с финансиране по проект „Твоят час“ на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014–2020 г.).
Младите хора от Ученическия съвет се бяха погрижили за организацията на събитието те със собствени сили осигуриха професионално озвучаване, подготвиха стилна украса на училището, представиха делото на патрона на видеостената на училището.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button