2460лв бяха събрани за ремонт на хижа „Хайдушка песен“

Туристическо дружество“Балканска звезда“ организира благотворителен туристически поход за набиране на средства за неотложен ремонт на покрива на хижа“Хайдушка песен“.  Той бе под егидата на председателя на Общински съвет Троян, Николай Тодоров.

По същото време за връх Кашка -Ушите тръгнаха и участниците в похода послучай 140 години от гибелта на Никола Войновски – военен командир на Ботевата чета. Организатори на събитието бяха Община Троян, Военен клуб Троян заедно с Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр.Троян, Военно формирование 24430, Община Троян, НД „Традиция“ – РК „34 –ти пехотен Троянски полк Априлци – Троян“ и Сдружение „Бъдеще за Чифлик“ Тържествено слово за героичния живот на Войновски изнесе председателят на Общинската организация на СОСЗР – подполковник о. з. Тотьо Ангелов. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.

Вечерта имаше  хепанинг с много веселие, музикална програма, танци и разбира се и българска балканджийска кухня, за която няма  реклама. И

Николай Тодоров откри благотворителната вечер с думите“ОБИЧАЙТЕ ПЛАНИНАТА, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ“

За сайта Троян Експрес председателят на Общинския съвет Николай Тодоров сподели:

Бяха събрани 2460лв . Имаше много настроение, патриотизъм и любов към планината“

Спонсори на събитието бяха:

Хотелите „ФЕЯ“, „БАЛКАН“, „ДИВА’, „БЛЯН“

Магазин“LIFE“,

ЕТ“Зюмбюлски“,

Добромир Луканов,

Иван Чернокожев

 

 

Гости на  събитието бе кметът на Община Троян, Донка Михайлова, която поздрави организаторите от ТД“Балканска звезда“ Николай Тодоров за инициативата. Тя изрази  радостта си, че има много троянци,които милеят за Троянска община, природа и др.

Специален поздрав за всички бе песента „Кой уши байряка“ изпълнена от Христо Христов(ВС“Гласове при НЧ“Наука-1870″Троян) с вокален педагог Мариета Жекова, която бе прекрасна водеща.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button