Кеба и Здравко Петров откриха Фестивала на Балканската музика и кухня – 2017 в Орешак

За втора поредна година се провежда  Фестивал на Балканската музика и кухня – 2017 в Орешак. Тази година организаторите са преустроили поляната. Има маси за сяданe, хапване и пийване.
Цените са като за такова място. Много голям увеселитен парк и задължителното-алея на търговците, където изобилства  китайска стока и много малко (почти няма) занаятчии. Сцената е отновo огромна. Озвучаването, светлинни и пиротехнически ефекти  са изключително добре балансирани.

Здравко Петров откри фестивалната вечер с много красиви български и сръбски песни. Гостите дошли да се повеселят, изиграха няколко вити хора водени умело от самия певец.

Дойде дългоочаквания момент когато на видео екрана се появи обратното броене и излезе сръбския певец Кеба на сцената. Виждаха се вдигнати ръце с  телефони, които запечатваха всеки тон на сърбина. Някои предпочитаха да си пийват и слушат седнали, други да танцуват.

Мога само да отбележа със задоволство, че фестивала тази година се очертава като по-добър. Може би оказва влияние по-голямата  финансова подкрепа .  Основния спонсор е Елпром. Останалите са Община Троян, която със съдействието на РУ на МВР Троян се  е погрижила за спокойствието и реда по време на  това събитие и Мебелино, Нетуоркс.

Утре на сцената ще излезе поп-фолк превица Татяна
А сега галерията от снимки:

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button