Да подариш добро!

За втора година с инициативата на Обществен съвет към ДГ „Здравец“ с директор г-жа Ани Иванова се сътвори добро. Малките палавници от четирите групи създадоха свои произведения, които разпродадоха на Коледен базар. 

Тази година той беше с кауза да помогне на дете в нужда. Щастливката е Веселка Иванова от село Дебнево, осмокласничка от Механото в Троян. Тя имаше нужда от корекция на зрението и със събраните средства от 716.35лв й бе заплатен преглед при офталмолог, изработка на предписаните очила и не само това… Екипът добротворци прецени, че по Коледа чудесата са задължителни и направиха прекрасен коледен пакет с лакомства за семейството на Веселка. Връчиха й ваучер за дрехи на стойност 100 лв от магазина „Гита и син“, който нарастна на 130 благодарение на самата собственичка Гита Пенева. В събраната сума участие имат и деца от СУ „Св. Климент Охридски“ гр.Троян, които отредиха 50лв от средствата, набрани на техния Коледен базар.

Добрината е сторена! Веселка вече има по-ясен поглед към бъдещето.  Няма проблем с проследяване на уроците в час и по-лесно се справя с домашните работи. Представи и първия си собственоръчно изработен проект по физика.

Веселка благодари на своите нови приятели за това, че я накараха да повярва в чудеса и им пожелава да продължават да носят доброто в себе си!

Вярвайте в доброто!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button