В памет на Велислава Цанкова

В памет на Велислава Цанкова се проведе традиционното състезание по английски език за учениците от V, VI и VII клас в община Троян.

Състезанието се провежда по инициатива на методическо обединение Чужди езици, с подкрепата на ръководството на училището, техническото обезпечаване от страна на госпожа Николета Иванова, ЗАС и господин Свилен Димитров, преподавател по ИТ и информатика. Състезанието по английски език се посвещава и носи името на изключителната наша ученичка Велислава Иванова Цанкова, загинала трагично при пътен инцидент през 2015 г.

На поканата за участие в състезанието се отзоваха учители и ученици от пет училища в общината: СУ „Васил Левски“ – Троян, СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян, ОУ „Васил Левски“ – Априлци, НУПИ „Проф. Венко Колев“ – Троян и СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм.

В надпреварата участваха 103 ученици.

Това са резултатите от Осмото общинско състезание по английски език Velislava Tsankova English Language Competition for 5th, 6th and 7th Grade Students from the Municipality of Troyan:

V клас

1 място – Мартина Маринова Койнова (СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян)

2 място – Александра Пламенова Николова (СУ „Васил Левски” – Троян)

3 място – Йоан Светлозаров Дичевски                           СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян

VI клас

1 място – Виктория Любомирова Иванова (СУ „Васил Левски” – Троян)

2 място – Борислав Светославов Божков (СУ „Васил Левски” – Троян)

3 място – Стефан Николаев Станевски (СУ „Климент Охридски” – Троян)

 

VII клас

1 място – Станислав Станиславов Василев (СУ „Васил Левски” – Троян)

2 място – Виктория Веселинова Тодорова (СУ „Васил Левски” – Троян)

3 място – Александър Сергеев Радев (СУ „Васил Левски” – Троян)

Тържественото награждаване на победителите в Осмото общинско състезание по английски език Velislava Tsankova English Language Competition for 5th, 6th and 7th Grade Students from the Municipality of Troyan  се състоя днес,  на 28 май (понеделник) 2018 г.,  Информационно-културния център на града.

Освен награда, грамота и значка с посланието на Вили „Борете се за мечтите си“, заелите първо място ученици, ще получиха и книга, подписана лично от госпожа Кинка Василева, майката на Вили. В свободното си време тя много обичаше да чете книги и да пише есета, в които изразяваше своите зрели възгледи за живота и хората.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button