Цвета Караянчева стана кръстница на две деца в Троянския манастир

Стотици приятели на „Искам бебе“, сред които и народни представители от ПГ на ГЕРБ и много богомолци и се включиха днес в Молебен за чадородие. Инициативата е на Велички епископ Сионий и народния представител Иван Миховски.

Патрон именно по покана на „Искам бебе“ и ловешкия народен представител от ГЕРБ бе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Днес пред медии тя заяви, че това е една от най-силните и смислени каузи, зад които е заставала.
Молебенът бе отслужен от Велички епископ Сионий, а много граждани от цялата страна се включиха и се помолиха заедно за повече деца на България.

Десетки двойки с репродуктивни проблеми от цялата страна се събраха пред чудотворната икона „Св. Богородица Троеручица“ за изпросване на чудотворното застъпничеството на Божията майка пред Бога за това българските семейства, лишени от радостта на родителството, да бъдат дарени с деца. По-късно Цвета Караянчева стана кръстница на малките близначки – Зорница и Ванеса.

Тази вечер Иван Миховски ще отбележи за пореден път личния си празник – рождения си ден с благотворителна инициатива. Всички поканени на личното тържество знаят, че средствата, които биха отделили за подарък на рожденика, могат да дарят за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.Именно с дарени от Миховски средства, събрани на рождения му ден преди две години е подпомогнато семейството, което днес кръсти децата си – Зорница и Ванеса в Троянския манастир, а кръстница бе председателят на НС Цвета Караянчева.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button