ИЗХВЪРЛЕНИ ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО КРАЙ БРЕСТОВО И СТЕФАНОВО

Шест тона животински изрезки са били нерегламентирано изхвърлени край ловешките села Брестово и Стефаново, информира секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова. Те били открити в края на миналия месец, но за тях се съобщава едва сега. Животинските отпадъци били в близост до горски местности, не е установен произходът им. Цялото количество било загробено със заповед на кмета на отреден за това общински терен. За случаите е уведомена и полицията.
Край село Брестово били открити един тон животински изрезки, а край Стефаново още пет тона. Уведомена била Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, откъдето са издали предписания животинският отпадък да бъде предаден на екарисаж или загробено. От Общината избрали втория вариант, обясни Цанова.
За Стефаново е имало сигнал и до РИОСВ.
От Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч потвърдиха за случаите и обясниха, че районите са дезинфекцирани и няма опасност от разпространение на зарази.
От там добавиха, че имат информация за изхвърлени чували с отпадъчни продукти от птици в районите на троянските села Калейца и Добродан, но не са били уведомени официално от Общината.

СНИМКАТА Е ИЛЮСТРАТИВНА

ПО МАТЕРИАЛ НА ЗЕТРА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button