Бизнес” по троянски ( Или как се ограбва сама жена и след това цяло лято ѝ се подиграваш в очите)

Снимката и илюстративна

 В редакционната поща получихме писмо от Павлина Балевска от с.Калейца, работи в НЧ“Искра“с.Калейца. Пускаме писмото без редакторска намеса.  Ще публикуваме и становището на другата страна- ЕТ ‘Троя_Татян Балевски“, ул.Васил Левски 84(срещу малкия пазар). Фирмата се занимава с производство и търговия с мебели от масив и MDF за дома, офиса и хотела. Потърсихме собственикът на посочения адрес за да чуем и неговото мнение, но не го открихме.  Няма и работно време на вратата.

     Винаги съм избягвала да правя личните си драми и неуспехи публично достояние, но този път вече не издържах. Като всеки нормален човек на средна възраст и аз взех решение – ЩЕ ПРАВЯ РЕМОНТ. Къде сама, къде с чужда помощ нещата се задвижиха и се започна. Дойде и заветния момент за поръчка на кухненски шкафове. Майстор № 1 – зает до септември. Майстор № 2 – срок за изпълнение от 3 седмици до 3 месеца. ( Малко неясно, нали?) И така още няколко подобни оферти.

Тук някъде се появи и г-н Татян Балевски ( не се подлъгвайте по еднаквата фамилия, не сме роднини) Спокойно мога да заявя, че да си поръчам кухненски шкафове при него бе най-голямата грешка направена това лято. На 1 юни, гореспомената особа с широка усмивка пристига в къщи, взема необходимите мерки, пресмята и заявява „ До края на месеца ще ги имаш. Дай 1 000 лв. капаро и почваме”. Нищо, че цената е май-голяма от всички предишни оферти, доволна от предложения кратък срок на изпълнение, се съгласявам. В името на по бързото приключване. ДА,  АМА НЕ.

Минава месец и няма никакви изгледи за нова кухня. Всички чаши, чинии и посуда седят по кашони, които се местят според това кое помещение се ремонтира в момента. И така започва голямото надлъгваме. При всяко посещение в магазина, господина раздава усмивки и казва ”Няма проблеми, ще стане. Утре ще дойдем да вземем плота за да го разкроим.”(Понеже си имам плот и мивка, уговорката е да дойдат да ги вземат) Признавам си, че досега не бях виждала такава наглост. Лъжат ме в очите и така мазно ми се усмихват, че чак ще ме изкарат мен виновна. След няколко подобни посещение без резултат на 08.08.2018г отидох до магазина за пореден път и заявих: „ Или до две седмици изпълнявате поетия ангажименти или връщате капарото. При условие, че сте обещали да изпълните поръчката до края на юни, а сега е осми август, смятам, че имахте достатъчно време”.

От страна на г-н Балевски за пореден път получавам успокоението, че няма никакъв проблем и ще прати човек за гореспоменатия плот. На следващия ден без предварително обаждане работник на формата ме намира на работното място, тръгнал бил за плота. Ама аз съм на работа и след 10 мин ще прожектирам филм на децата(работя в читалище), няма кой да ме смени. Разбираме се да дойде в петък между 12 и 13 часа. Днес, една седмица по късно, още чакам. То проблем няма. Те нали парите са ми ги взели, нищо, че нямат намерение да си изпълнят ангажимента.

На 15.08 тг. следва поредно посещение в мебелния магазин. „ Ама как така не са взели плота?” учудва се господина. Та се чудя каква е тази фирма, където работниците си правят каквото си искат, а шефа нищо не знае? Обясних на господина, че при това им държание на мен не ми остава нищо друго освен личните ни отношения да станат публично достояние. Винаги съм била изключително търпелив и спокоен човек, ама да ми се подиграват така, мисля, че не бива. С всеки изминал час се убеждавам че, аз няма да си видя нито парите, нито плануваните кухненски шкафове. Тази година родния Троян празнува 150 години от обявяването му за град. Европейски град.  Европейски град, изпълнен с европейски ценности и обслужване.

Тук вече искам да попитам г-н Татян Балевски: Доволен ли сте от себе си? По богат ли ви направих с парите си?

Искрено ваша и много обидена:

Павлина Балевска

Бележка на редактора:

 

Очаквайте и становището на ответната страна поради отсъствието на г-н Балевски в магазина

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button