Благотворителен концерт, организиран от Иван Миховски и НЧ „Развитие 1898 г.“- Орешак събра близо 10 000 лв за лечението на болния Димитър

Благотворителен концерт, организиран от народния представител Иван Миховски и НЧ „Развитие 1898 г.“- Орешак и кметството в троянското село събра близо 10 000 лв за лечението на болния Димитър Митев. Инициативата бе под надслов „Здраве и сила за Митко“. В салона на читалището се събраха приятели, познати, непознати, дошли да покажат единство в желанието си да помогнат, обединени в благородна кауза.

„Благодаря ви, че сте тук тази вечер. Днес е модерно да се делим – по политически възгледи, по футболни отбори, по религии, да се делим винаги и за всичко. Благодаря ви, че тази вечер сте тук в тази зала – обединени в името на живота. Нека пожелаем на нашия приятел и съгражданин по-лек път към възстановяване на здравето му. Нека всеки ден среща добрината, която ще му върне вярата. Бъдете щедри, всички средства, които съберем тази вечер ще отидат за него, за лечението на Митко. Благодаря на читалищното настоятелство и на всички участници в концерта, които се съгласиха и с желание и готовност се включиха в него също благотворително и ще дарят своето изкуство и талант в името на Живота“, каза при откриването на концерта Миховски.

В концерта благотворително се включиха известни за троянци изпълнители, сладурите от Формация “Сладкопойна чучулига“ – Ловеч и други талантливи деца.

Култовото изпълнение на „Болката отляво“ на  Симона Загорова – полуфиналист в „Гласът на България“ и самия „Глас на България“ Радко Петков събраха заслужено овациите на публиката, а посланието им достигна до всички. Младите музикални надежди изпълниха и своите най-нови песни.

Концертът и специално организираният коктейл с разиграна томбола след него, на които се събраха регионалната и местна власт, както и много представители на бизнеса, събраха точно 9695 лв. Средствата ще отидат в помощ на семейството на Димитър Митев.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Четвъртък, 9 август 2018 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button