ГЕРБ дари 6000 лв. за болно момче и 7000 лв. за Фондация „Искам бебе“

ПГ на ГЕРБ за поредна година в навечерието на коледните и новогодишните празници дари средства за хора в нужда. Народните представители от ГЕРБ дариха 6000 лв. за 7-годишния Димитър Йончев, който има специфично разстройство на двигателните функции.

С тези средства ще бъде изработена индивидуална ортеза, с помощта на която момчето ще проходи. ПГ на ГЕРБ също така дари 7000 лв. на Фондация „Искам бебе“ и на тяхната мисия да помагат на двойки с репродуктивни проблеми.

С тези средства Парламентарната група на партията откупи правата на песента на „Трио сопрано“ – „Има надежда“ и ги предостави безвъзмездно на Фондацията, за да може песента да бъде използвана при различни благотворителни кампании в подкепа на каузата за повече деца в България.

Благородният жест на народните представители от ГЕРБ е техният традиционен принос към „Българската Коледа“.

През изминалата седмица депутатите от ПГ на ГЕРБ се включиха в редица благотворителни базари и кампании в избирателните си райони в цялата страна, като общата сума, която бе дарена за различни инициативи само през последните дни на декември, е над 15 000 лв. Наскоро ПГ на партията закупи за 1000 лв. детска рисунка, като по този начин помогна за лечението на онкоболни деца. В средата на изминалата седмица пък лично председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов закупи три „Кутии на разказвача“ с подбрани заглавия на съвременни български автори, а част от средствата отидоха за инициативата „Погледни ме” в помощ на деца с аутизъм.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button