Интересни събития по повод „Седмица на пожарната безопасност”

Дни на отворените врати и приемни на граждани

От РСПБЗН Троян съобщиха , че  по повод честване на „Седмицата за пожарна безопасност” от 9-ти до 13-ти септември 2019 година и професионалния празник на огнеборците „14-ти септември” ще има интересни мероприятия.

Още на 04.09.2019 г. от 9:30 часа на брифинг   журналисти ще бъдат запознати с  извършената дейност от служителите на РСПБЗН гр. Троян през  годината. Ще бъдат обсъдени теми в областта на пожарната безопасност. Запознаване с проведените учения съвместно с други съставни части на ЕСС за реагиране при бедствия.

 

На 11.09   – Дни на отворените врати и приемни на граждани. Предоставяне на вниманието на граждани, запознаване с пожарните автомобили и оборудване.

Ще се проведат  на спортни турнири  на 03  от 09,00 часа;4-ти; 10-ти и  12 – ти  септември 2019 год. между служителите от районните служби в гр.Ловеч, гр.Троян, гр.Тетевен, гр.Луковит и гр.Ябланица  към РДПБЗН-Ловеч, както следва:

– „Предизвикателство за пожарникаря”

(изпълнение на комплекс от дейности имитиращи действия в реална обстановка)

– Тенис на маса

– Футбол на малки врати

– Стрелба с ловно оръжие

На 11-ти  с ще има тържествен водосвет на служителите от РСПБЗН гр. Троян и пожарната техника на въоръжение 0т 10 часа в двора на Пожарната служба. След това ще бъде поднесен венец в „Лесопласт“ АД пред паметната плоча на Пламен Банков.

Пожарникарите са помислили и за най-малките. Ще има демонстрации на ПА  с посещение в детските  заведения „Здравец“, „Синчец“ на 12.09. Разнообразни   игри и разбира се лекции са включени този ден.

В местността „Айдушкото сборище“ на 13-ти септември служителите на Троянската пожарна ще приключат с тържествата.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button