Многообразие от „живи занаяти” на панаира Орешак

Илия Луков бе специален гост на откриването на панаира

Вечерта на 15 август  се откри  традиционния панаир организиран от Националното изложение на художествените занаяти и общината по случай най-големия за Троянския край празник  Успение Богородично. Народният представител инж.Иван Миховски, кметовете  на  Троян  и Орешак -Донка Михайлова и Христо Терзиев, председателят на Общински съвет  Троян, зам.игуменът на Троянския манастир йеромонах Стефан и домакинът – управителят на НИЗХИ   бяха част от официалните гости. Сред публиката имаше троянци и гости на Троян, които се веселиха заедно с Илия Луков,  Духова“музика“Заедно“ при читалище „Просвета“ в кв.Велчевски и танцов състав“Орешак“ към НЧ“Развитие“ в селото.

В Националното изложение има организирани арт ателиета на някои от най-характерните за троянския край занаяти – грънчарство, тъкачество, дърворезба и пирография. Всеки ще може да опита сам да изработи нещо самобитно и оригинално и да така да се докосне до духа на местните традиции.

Традиционният панаир на занаятите има четири обособени зони: за занаяти, за търговия и атракции и местата за хранене. Специално изготвената карта на събитието помага на многобройните гости  на традиционния панаир на занаятите и Троянския манастир да бъдат бързо информирани и лесно да достигат до местата, които ги интересуват. Показани са възможностите за паркиране.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Петък, 16 август 2019 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button