Теара – Малка мис България и със злато сред малките звезди

Очакваме и имената на останалите наградени от областта

17-то издание на националния конкурс за детска красота и таланти – Малка

Теара - Малка мис България и със злато сред малките звезди
Всички участници

Мис и Малък Мистър България 2019,  се проведе за първи път в Златни пясъци. Над 60 деца се събраха от 9 до 13 септември в морския ни курорт. Организатор и лицензиант на конкурса е агенция „Интерсаунд“.
Строгото жури в състав: „Мис България“ 2016 и „Вицемис Планет“ 2017 Габриела Кирова, „Мис Варна“ 2019 – Румяна Данаилова, Best Model of the World 2016 Симона Милова. Председател на журито бе г-жа Ирина Папазова, президент на агенция „Интерсаунд“.  Те присъдиха  Теара Марковска да е малка Мис България.

Теара - Малка мис България и със злато сред малките звезди Сладураната от Орешак спечели и златен медал в NEW STARS 2019. Тя представи своя край като изработи керамично изделие в рамките на 3 минути облечена в красива народна носия.  Това я отличаваше от другите момичета, които бяха по-красиви от всякога и пееха, танцуваха, рецитираха и свириха. Но нашето балканджийче показа, че може да е малка , но умее да твори керамични съдове и да ги украсява. Как стигна до тук рожбата на известната керамичка Росица Занкова и Филип Марковски. През месец юни в Ловеч се проведе регионален конкурс в Ловеч. Теара заедно е с още две две момичета от Троян и Ловеч спечелиха  титлите за Малка Мис Ловеч 2019. Така те придобиха правото да участват в Националния конкурс.

Официален домакин на събитието за пръв път беше луксозният хотел „Аргищ Партез“ – Златни пясъци, а участници от над 15 града са класирани от регионални конкурси и национален кастинг представиха своите места. Децата ще прекарат няколко незабравими дни в подготовка за финала.
Организаторите на конкурса бяха подготвили интересна програма: Парад на градовете – делегациите се представят с оригинални програми, весел карнавал за деца и родители и арт фестивал NEW STARS 2019. Финалният спектакъл  протече в три тура. Като за начало: атрактивно откриване с танц на участниците, облечени в униформа на конкурса.
Вторият тур – представяне в народни носии и трети – най-впечатляващото дефиле, което превърна сцената в приказен замък, а принцове и принцеси в чудни бляскави рокли ще се представят пред публиката.

по информация на живото предаване на Хайлаф

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button