Храмов празник на църквата „Св. преподобна Параскева“ – гр.Троян

Покана

Скъпи приятели, с изпълнени сърца от благодатното чувство на Божествена радост в Христовия мир и благодат, отправяме към вас покана заедно да се сърадваме обединени в молитва към Бога
в деня на нашия храмов празник – Петковден!
Както знаем, като православещи Бога християни, света Петка /по гръцки η αγία Παρασκευή/ е личност, живяла в 10-ти век, отрекла се от всичко земно и отдала себе си напълно на Бога, поради което Всемилостивият наш създател я удостоил със Своята благодат, сияеща от нейното нетленно тяло и до ден днешен, намиращо се в град Яш, Румъния.
Също така, както се възпява в древната църковна богослужба посветена на нейната света памет, тя „станала духовна невеста на Своя Жених Христа“, поради което и получила от Него дръзновение да се моли за нас, подвизаващи се в този свят!
Затова и ние Ви приканваме да отбележим деня на нейната памет, чрез богослужба, заедно като предстоим пред Самият Христос, съединявайки се с Него в св.Чаша!

РЕД НА ПРАЗНИЧНИТЕ БОГОСЛУЖЕНИЯ:

13.10.19 – НЕДЕЛЯ:
17:00 – Вечерня + Канон /Параклис/
на св.преп.Петка /Параскева/

14.10.19 – ПОНЕДЕЛНИК:
8:00 – Утреня
9:00 – Св.Божествена Литургия, отслужена от Негово високо преосвещенство ловчански митрополит Гавриил, като в богослужбата ще участват мъжкият и детският църковен хор при храма

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button