„Отворени врати“ на професионалното образование в СУ „Васил Левски“, Троян

По инициатива на МОН дните от 28 до 31 октомври са обявени за Седмица на отворените врати, в която се провеждат поредица от срещи, чрез които да се подпомогне професионалното ориентиране на учениците.

Днес, 29.10.2019 г., учениците от СУ „Васил Левски“ от 9.в, 10.в , 11. г и 12.г клас се срещнаха с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес от Община Троян.

Срещата откри директорът на училището господин Ангел Балев, а госпожа Иванка Църова, преподавател на паралелките по хотелиерство и ресторантьорство, представи целта на срещата. Подчерта, че МОН дава възможност представители на бизнеса да участват в разработването на учебните програми, а чрез днешното събиране ще се споделят бъдещи проекти и предложения.   От страна на бизнеса присъстваха госпожа Любомира Прокопиева, мениджър на Хотел „TROYAN PLAZA“, госпожа Боряна Спасова, собственик на Ресторант „Фамозо“, господин Николай Тодоров, собственик на Бар клуб „RIVERSIDE“, госпожа Светла Стоилова, управител на ресторанта в Хотел Шато Монтан, госпожа Силвия Стоянова, представител на Механа „Горски кът“ – Орешак, госпожа Веска Николова, представител на Почивна станция „Релакс“, при минерални бани – с. Шипково, председателят на местния Клуб на професионалните готвачи– господин Христо Вълчевски, господин Минко Станев, главен готвач на круизен кораб повече от 10 години. 

Също така на срещата бяха и Милена Мартинова и Брияна Браилска – преподаватели в най-голямото училище в Троян

 текст и снимки: Група „Медии“ – СУ „Васил Левски“, Троян

„Отворени врати“ на професионалното образование в СУ „Васил Левски“, Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button