Децата от Детско полицейско управление гостуваха на Ваня Събчева

Малките полицаи поканиха Ваня Събчева на тяхно занятие

Децата от Детско полицейско управление към СУ „Тодор Кирков“ гостуваха днес на областния управител Ваня Събчева. Да е изчистен градът, да има повече санирани блокове, да има нови детски площадки, да има нови пътища и по-бързо да стане АМ „Хемус“, за да се пътува по-бързо – това бяха заявените желания на малките жители на Ловеч. 

Ваня Събчева разказа на гостите си, сред които и главен инспектор Златин Михайлов, началник на РУ на МВР в Ловеч и директорът на училището Симеон Колев, за работата на институцията Областен управител – основно да следи законосъобразността на взетите от общините решения, както и работата на териториалните структури на изпълнителната власт в областта, да провежда държавната политиката, да отговаря за опазването и защитата на държавната собственост, да организира и ръководи дейностите по защита на населението, културните и материалните ценности при бедствия и много други. 

Детско полицейско управление в Ловеч стартира през 2016 г. в СУ „Тодор Кирков“, като идеята на проекта е децата, забавлявайки се и чрез игри да се научат на лична полицейска защита, правилата за движение, оказване на първа долекарска помощ, християнските ценности. Програмата, по която се обучават, е резултат от прякото взаимодействие между МВР, МОН, БЧК, БПЦ. В СУ „Тодор Кирков“ това е втори випуск на Детско полицейско управление, като през този период има спечелени три национални награди в конкурса за рисунка на ГДНП и МВР. При посещението си в Ловеч наскоро министърът на вътрешните работи Младен Маринов остана силно впечатлен от дисциплината на малките полицаи и ги покани да му гостуват в МВР на 14 декември в София на специална коледна работилница. 

Програмата се реализира с подкрепата на родителите, отличната екипна работа между РУ на МВР в Ловеч в лицето на главен инспектор Златин Михайлов и Цветомир Цанков, областния координатор на програмата старши инспектор Виолета Маринова и ръководството на СУ „Тодор Кирков“ в лицето на директора Симеон Колев и особено на старши учител Детелина Карапетрова, основен двигател и пряк отговорник за работата с децата в академията. 

Днес малките полицаи поканиха Ваня Събчева на тяхно занятие. Те отнесоха и като спомен от гостувате си малки коледни звездички с пожелание за успех и вълшебни коледни празници. 

 

Back to top button
Close