Мира Попова спечели ГРАН ПРИ в Италия

Очаква я майсторски клас по композиция в Италия, и продуциране на авторски песни от Академията на Сан Ремо

Мира Попова е едно от най-талантливите певчески дарования на Троян. Тя е ученичка в седми клас на СУ „Васил Левски“ и вече осем години солист на Студия „Гласове“ при НЧ „Наука-1870г.“ в нашия град. Поредната гордост за вокалния си педагог – Мариета Жекова. Тази година беше особено успешна за 12-годишното момиче. След третите си награди от националните конкурси „Звездици за Лора“ /Свищов/ и „Полските щурчета“ /конкурс, ежегодно организиран от Веселин Маринов/, през юли тази година, след национална и международна селекция, Мира, заедно с други двама солисти на Студията /Ани Ненова и Мартин Николов/, бяха избрани да представят България през септември в Италия /Милано/, като финалисти в надпреварата за АРТ МЮЗИК ФЕСТИВАЛ.Той е международен музикален конкурс за певци, организиран от фондация I.A.P.A. и STUDIO 20 – Милано, с директор ДАРИЯНА КУМАНОВА.!  12 годишната троянка се състезаваше в категория „ Young“.

Стъклената статуетка е от Италия

Професионалното жури, в което участваха съдии от италианския “Х фактор“, композитори, продуценти и вокални педагози, не само я обяви за най-авангардното „явление“ на конкурса, но й присъди, и най-високото отличие за поп изпълнител – ГРАН ПРИ: статуетката на конкурса!

Очаква я майсторски клас по композиция в Италия, и продуциране на авторски песни от  италианска продуцентска къща! Мира и Ани Ненова, бяха избрани, да представят България на Световното първенство в Малта през 2020г. – категория вокал, като и тримата, заедно с Мартин Николов, получиха квоти за директно участие в международния конкурс за филмова музика „Арлекин“, на който ще станем свидетели през 2020г. чрез БНТ! Отново гордост за Троян!

Преди броени дни, при гостуването си в Троян и представянето на новия си авторски албум, Веселин Маринов покани Мира и Ани, като изпълнители в концертите му. С песента „Я кажи ми, облаче ле, бяло“, Мира зарадва не само троянци, но получи и адмирациите на известния български изпълнител затова, че през всичките години на неговия конкурс, тя е ежегодния представител на Троян в „Полските щурчета“, а преди три години – и носител на голямата награда – Гран При на конкурса.

Мира Попова е не само гордост за Троян , но и за България.

ПО информация на Мариета Жекова

Back to top button
Close