Деца дариха за троянската болница

Децата дариха е под формата на финансови средства

Деца дариха под формата на финансови средства, които учениците събраха по време на коледен базар в Народното събрание. Там те продаваха празнични картички, които бяха изработили собственоръчно.

Днес, деца, които дариха (шестокласниците) Мирела Минкова, Симона Панамска и Петър Игнатов посетиха троянската болница, за да направят дарението. Посрещна ги управителят на лечебното заведение д-р Пенко Бамбов, който изказа благодарност на учениците и на учителите от ОУ „Иван Хаджийски“.

Тъй като няма специално изразена дарителска воля за какво да бъдат изразходвани  финасовите средства, това ще стане по решение на Ръководството на болницата, което има най-точна представа за нуждите на детското отделение. Доброто дело стана възможно благодарение на народния представител Иван Миховски, по чиято покана и с чиято подкрепа бе организиран коледния базар в Парламента.

Децата от същото училище участваха и в кампанията „Подари на непознат“.

Тази година кампанията „Подари на непознат“ тя зарадва 46 жители на община Троян с донесени подаръци за наши съграждани на стойност над 4800 лв. от над 100 човека, сред които представители на троянски училища, предприемачи, наши съграждани, които живеят в чужбина, много троянци и хора, свързани с града. Повечето граждани оставиха подаръци анонимно, други сами подариха изненадите си за Коледа.  Всички хора от списъка получиха внимание за Коледа.
Тази година в Троян се ангажираха най-много хора с различни благотворителни и доброволчески каузи. Сред тях са Троянците, групата Подари добро-Троян, троянските училища СУ „Св. Климент Охридски“, ОУ „Иван Хаджийски“, ПГМЕТ, Център за обществена подкрепа, Център за подкрепа и личностно развитие, НУПИ „Проф. Венко Колев“ и СУ „Васил Левски“, гр. Троян, инициирани от СУ „Св. Климент Охридски“, които набраха от коледен базар и дариха 1333 лв. за Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от гр. Троян, деца от 4 а клас на НУ „Христо Ботев“ и много други. Това сподели във Фейсбук страницата си Донка Михайлова

Нека припомним,че преди 2 години ученици от  ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ също проведоха подобна кампания. Тя се проведе през месец февруари и март. Деца дариха събраните средства от продажба на ръчно изработените мартеници в Детско заведение в София. Тогава тя отново бе по идея и с участието на Иван Миховски.

 

 

Related Articles

Back to top button