Ученици на ПГМЕТ Троян ще практикуват в Дневния център

По инициатива на зам-кмета на община Троян – г-жа Розалина Русенова и на директора на ПГМЕТ – г-жа Радка Бончевска-Атанасова се проведе среща с ръководството на Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства

По инициатива на зам-кмета на община Троян – г-жа Розалина Русенова и на директора на ПГМЕТ – г-жа Радка Бончевска-Атанасова, на 16 януари 2020 год. се проведе среща между ученици, специалност “Социална работа с деца и семейства в риск“, г-жа Мария Милева/учител по теория и практика/ и ръководството на Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства. 

Идеята за срещата възникна във връзка с провеждането на учебната и производствената практика на учениците от специалността. 

Любезните домакини – г-жа Мария Мировойска – директор на Дневния център, г-жа Мариана Николова – ръководител на проекта и социалните работници: Ивелина Черешарова и Цветелина Кръстева обърнаха специално внимание на нашите ученици и разясниха възможностите за тяхната бъдеща реализация в областта на социалните услуги, които предлага община Троян.

Дневният център за подкрепа на деца и младежи с увреждания и техните семейства е изграден по проект на община Троян, като са планирани още социални услуги за жителите на Общината. На срещата г-жа Русенова обърна специално внимание, че грижата за човека е най-важна.

Учениците разгледаха Центъра с огромен интерес и с нетърпение очакват часовете по практика. А защо не и да работят там след като завършат средното си образование? 

 

 

Related Articles

Back to top button