Троянски учители – участници в Национален образователен фестивал

Мария Габриел: "Учителите са тези, които посяват зрънцата на любопитството"

Троянски учители  бяха участници в Национален образователен фестивал, водени от   Ангел Балев – директор на  иновативното училище  СУ „Васил Левски“

Свързването на образованието с науката е стъпка към нова стратегия на знанието – това показа Националният научно-образователен фестивал „Намереното поколение“, открит от евродепутата Мария Габриел. Събитието събира на едно място преподаватели и ученици от цяла България, ръководителите на олимпийските ни отбори, учени от Българската академия на науките, университетски преподаватели, професионалисти и организации, които съвместно работят за превръщането на базирано на теория образование в практическо.

„Учителите са тези, които посяват зрънцата на любопитството. Но от нас зависи те да покълнат и да се превърнат в постижения“ – каза в поздравлението си към педагозите г-жа Габриел.

Тя пожела на младите таланти да продължават да бъдат с широко отворени очи за знания и чрез практиката и образованието да сбъдват мечтите си. Във време на нови технологии те могат да бъдат следващите новатори и изследователи.

Троян беше представен от екипа учители, работещи по реализирането на иновативното образование в СУ „Васил Левски“ – Троян. 

Related Articles

Back to top button