“Капачки за бъдеще”

В кампанията активно участват и троянци, които са предали 1.3 тона капачки

В кампанията “Капачки за бъдеще” вече ще се събират и пластмасови бутилки. Това каза пред Нова тв основателят на инициативата  фитнес инструкторът Лазар Радков.

„От поне две години се опитваме да включим и бутилките, просто е много трудно. Заемат повече място и по-трудно се транспортират. Но водим преговори с различни партньори. Това, за което искам да призова хората, е винаги да мачкат бутилките, за да не заемат те толкова място. Големите бутилки са около 25 грама. Една капачка тежи 1 грам. По-малките бутилки са към 12-13 грама. Дори 1 от 20 души, които събират капачки, да започне да събира и бутилки, ще има полза”, заявява Радков. Вече са закупени 22 кувьоза, като само за 2019 г. броят им е 19.  Единият е дарен на МБАЛ – Троян за АГ отделението.

Ние сме си поставили целта до края на 2019-а да подменим най-старите кувьози в малките общински болници. Тоест в началото на 2020-а да няма болница, в която най-новият кувьоз да бъде преди 2000 година“, казва Лазар Радков, организатор на кампанията, пред БНТ.

„Целта ни е реалистична, особено ако днес съберем едни 90-тина тона, което би означавало, че за цяла България ще сме удвоили резултата си от пролетта. Тоест ще сме събрали повече от всички предишни кампании, взети заедно. Това зависи, разбира се, от това колко хора ще дойдат да ни подкрепят с капачките си и помощта си, защото ще имаме нужда от много помощ и много доброволци. Много капачки ще има днес“ – пророкуваха младежите.

Радков сподели още в снощното интервю, че   се обмисля предаването на събраните капачки да се организира четири пъти годишно, вместо два пъти, както е било досега.

От  2 години троянци подпомагат  активно  кампанията.  Събират пластмасови капачки   и досега са предадени близо 1.3 тона.

В момента има „Сърчица“  за капачки в Троян, Дебнево и Врабево.  Капачки се събират навсякъде – учреждения, градини, училища. Малки и големи предават за каузата „Капачки за бъдеще“.

 

Via
Нова тв
Source
Капачки за бъдеще

Related Articles

Back to top button