ЧЕЗ, къде сте?

ЧЕЗ, в кой век живеем?

Снощи в своята страница на социалната мрежа  Фейсбук, кметът на Троян Донка Михайлова оповести, че служителите от   електроразпределително предприятие ЧЕЗ са й съобщили, че са успели да се справят с неприятната ситуация в  почти цялата община. Само в селата Белиш и Патрешко няма ток.

Но   информацията, която са дали на Михайлова е грешна. Какво се оказа на практика. В Добородан не е пускан изобщо, в други населени места също или  пак е спирал цяла нощ. И днес отново в части от града.

Отново е дискотека…

Няма да говорим, че това е огромна пречка и за интернет доставчиците. Няма и интернет.

В момента не работят много предприятия заради нарушеното електрозахранване. Има троянци, които работят с интернет. От това си вадят хляба, както се казва.  Трети ден  те губят пари и нерви.   Има машини, които само с ток работят  и нет? Изобщо електричеството е важна част от живота на всички.

Няма да споменавам за  ръководството на Общината. Те са най-уязвими. Всички критики са отправени към тях. А може би, защото позволиха  ЧЕЗ да се гаврят с населението през тия години?

Община Троян в момента се мъчи да оправи бакиите  на  монополиста ЧЕЗ, чиито служители през летните месеци не си свършиха работата както трябва( не достига и персонал).   В села на общината съоръженията им са минимум от 40 години. Жиците висят, клоните на дърветата не подрязани (сега ги режат от ДГС ТРОЯН , от   РСПБЗН Троян). Защо те?

От няколко дни  заради ЧЕЗ и комуникациите (мобилни оператори, стационарни телефони) не работят.

А ако се наложи  нещо спешно? Ако някой се разболее?

В кой век живеем,  уважаеми от  ръководство на ЧЕЗ България?  Падна сняг и край.  Област Ловеч потъна в мрак.

Днес, ние, екипът на медийните сайтове „Троян ескпрес“ и ОБластЪ“  подаваме жалба ( коя поред? от миналата година) до Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР)  заради това безхаберие на  това електроразпределително предприятие.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button